Historiikki

Rautilan-Irjalan kyläyhdistys 20 vuotta
5.2.2001

 

Rautilan-Irjalan kyläyhdistys – kotiseutumme parhaaksi

Kun kylätoimikunta 20 vuotta sitten perustettiin sen tarkoituksena oli Rautilan ja Irjalan kylien kehittäminen, ja asukkaiden yhteistoiminnan lisääminen. Näissä tehtävissä on onnistuttu hyvin koska toimintamuotoja löytyy ympäri vuoden ja varmasti kaikille kyläläisille sopivia.
Paras esimerkki kyläläisten yhteistoiminnasta yhdessä kesäasukkaiden kanssa, on Rautilan rantasaunan lämmittäminen talkoovoimin. Järjestelmä on pyörinyt lähes muuttumattomana jo 15 vuotta, jos joku on luopunut lämmitysvuorostaan on aina löytynyt uusia innokkaita.
Kyläyhdistyksen parissa tehty työ on aina koitunut kaikkien asukkaiden hyväksi muodossa tai toisessa.
Kiitokset kuuluvat Teille kaikille jotka olette olleet mukana kylätoiminnassa!

Simo Virtanen
puheenjohtaja

Tässä historiikissa luomme katseen taaksepäin ja katsomme mitä kaikkea onkaan saavutettu.
Julkaisu koostuu Vaula Rantasen kirjoittamasta 10-vuotishistoriikista sekä jatkona sille nykyisen puheenjohtajan Simo Virtasen 20-vuotishistoriikki.

Kaikki alkoi tästä…

Runsaat 20 vuotta sitten 5. helmikuuta 1981 pidettiin Rautilassa kyläkokous, johon osallistuivat Rautilan ja Irjalan kylien asukkaat.Tässä kokouksessa perustettiin yhdistys, joka sai nimekseen Rautilan-Irjalan koulupiirien kylätoimikunta.
Tuohon aikaan maaseutu autioitui kaikkialla Suomessa ja kuin sen vastavoimana kylätoimikuntia perustettiin ahkerasti ympäri maata.
Kylätoimikunnan tarkoituksena tuolloin oli Rautilan ja Irjalan kylien kaikinpuolinen kehittäminen, ja asukkaiden yhteistoiminta, palvelujen edistäminen sekä etujen ajaminen.

Siirry seuraavalle sivulle: