Historiikki

1998

Tuula Amberlan ja Kaija Ståhlbergin julkaisemassa Vehmaan matkailuprojekti-kirjasessa tarjottiin Hiski Salomaa-aiheisen kesäjuhlan järjestämistä Rautilan-Irjalan kyläyhdistykselle.
Yhdistyksen hallitus ei jäänyt odottamaan toista kutsua vaan yhdessä Tuula Amberlan ja Vehmaan kunnan kulttuuritoimen kanssa aloitimme valmistelut.
Elokuun alussa Vehmassalmen tanssilava oli muuttunut Haaliksi ja lavan kahvio Hiski’s Inniksi Piirikäkeineen.
Hiski Salomaan vaiheista Amerikassa ja Suomessa kertova valokuvanäyttely oli myös pystytetty Vehmassalmelle.
Ensimmäisessä Hiski Paartissa nimihenkilön lauluja esitti Petri Rajala Turusta ja tanssimusiikista vastasi Erkki Liikanen ja Eero Kurjen orkesteri.
Vuoden tiskariksi valittiin järjestelyissäkin apuna ollut Olavi Larjama.
Tätä iltamatyyppistä juhlaa varten hankittiin oluen anniskelulupa, puffetissa myytiin Hiskin piirakkaa ja CD:tä, Laitilan virvoitusjuomia ja vanhan ajan karamelleja, oli arvontaa ja henkilökunta oli pukeutunut sen ajan hengen mukaan.
Myös Tuula Amberla esiintyi, kunnan tervehdyksen toi kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Munkki ja illan juonsi Pertti Laaksonen.
Yleisöä saapui paikalle yli 500 eli ensimmäiset Paarti onnistuivat erinomaisesti.
Vihtjärven Teräsmieskilpailuun saatiin koottua iskukykyinen joukkue kun uintiosuuden hoiti Pekka Ranta Rautilasta, pyöräilyn Antti Mäkitalo Irjalasta ja juoksuun saatiin apua Turun puolesta kun kesäasukas Nina Reiman toi viestin ensimmäisenä maaliin ja palkintona ollut vehmaalainen siankinkku ojennettiin joukkueenjohtajana toimineen Simo Virtasen varmoihin käsiin, myöhemmin palvattavaksi ja uintikauden päättäjäisissä syötäväksi. Erinomainen saavutus joukkueeltamme.

1999

Sillankorvan pumppuhuone siirtyi Vehmaan kotiseutuyhdistykseltä kyläyhdistyksen hoitoon. Rakennus sai uuden pärekaton talkootöinä yhdessä Maaseutuopiston perinnekurssilaisten ja kyläläisten kanssa.
Hiski-Paartissa esiintyivät tänä vuonna Mikko Alatalo ja Risto Nevala, tiskariksi valittiin Tuula Amberla.
Saunalla alkoi polttopuitten teko kun niitä ei enää saatu klapitettuina kunnalta.

Siirry sivulle: