Historiikki

Kesällä…

Perinteisesti on vuodesta toiseen järjestetty kahdet tanssit Vehmassalmella, ja yhteisesti talkoilla hoidettu kaikki työt lipunmyynnistä siivoukseen asti, ja näin on saatu tuiki tarpeellista rahaa monenlaisiin menoihin. Tanssit ovat olleet suosittuja ja väkeä käynyt 250-300 paikkeilla joka kerta.
Myös on vuosittain tehty uimahallimatka, teatterimatka ja kesäretki. Suosituin kesäretkistä suuntautui Ruotsiin Kolmårdeniin eläinpuistoon, delfinaarioon ja safaripuistoon.

…ja talvella

Niinä talvina, kun lunta on riittänyt on vuoroin Rautilassa ja Irjalassa järjestetty talvirieha-sunnuntai monenlaisine kilpailuineen sekä laskiaistiistaina laskiaisprasu Korven Mattilan tilalla.

”Totuuden henki johda sinä meitä…”

Eikä hengellistä puoltakaan ole unohdettu. Keväisin on talkoilla siivottu Nuhjalan rukoushuone ympäristöineen ja järjestetty 2 hartaustilaisuutta joka kesä.
Näihin tilaisuuksiin on aina väkeä tullut runsaasti kauempaakin, keskimäärin 90 henkeä tilaisuutta kohti, ja se on nykyaikana paljon.
Uskoisin että siihen on vaikuttanut osaltaan vanha perinne ja se, että kiireinen ihminen kaipaa tämänkaltaista hiljentymistä luonnon keskellä.
Parhaillaan Nuhjalan rukoushuone taistelee olemassaolostaan, mutta toivotaan että saamme sen pitää ja järjestää taas tilaisuuksia.

Kahdenlaista hikoilua

Liikunnallisesti on vuosien aikana osallistuttu erilaisiin kilpailuihin, joista voisi mainita potkukelkkaviestin Vihtjärven jäällä ja pesäpalloturnauksen Rahkmalassa.
Vuosittain, kun lunta vaan on riittänyt, on ollut monia latujenteko-talkoita. Latuja on tehty molempiin kyliin ja monen mittaisia.
Yksi parhaimmista toimintamuodoista mitä kylätoimikunnan puitteissa hoidetaan on Rautilan rantasauna. Se on vuodesta toiseen siivottu ympäristöineen ja lämmitetty kaikkina kesäisinä arki-iltoina talkoovoimin, ja kaikille pitäjäläisille on ollut mahdollisuus saunoa ja uida siellä klo 18-22 välillä.
Näin on haluttu osoittaa, että asioita voidaan hoitaa hyvällä yhteistyöllä, eikä kaikkeen tarvita kunnan tukea.

Siirry sivulle: