2022

10.12. Irjalan kenttä valmistui luistelijoille

Ti 6.12. puhe ja seppeltenlasku sankarihaudoille itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen yhteydessä. Jussi Jaakkolan kirjoittaman puheen piti Tapio Ranta ja kuusi henkilöä toimi airueina ja lipunkantajina.

La 12.11. pikkujouluretki. Kohteina Legomuseo Kyrössä, Johanna Oraksen koti ja Yrjö Liipolan taidemuseo Koskella TL sekä lounas ja tilapuoti Tuorlan Majatalossa. Retkellä mukana 18 juhlijaa.

La 29.10. talkoot Irjalan kentällä. Halottiin kaadetut koivut talven makkaratulia varten. Mukana 7 talkoolaista.

La 15.10. puu- ja siivoustalkoot saunalla. Mukana 5 siivoojaa ja 7 saunapuiden tekijää.


Rautilan Syysmarkkinat 4.9.

Sunnuntaina vietimme seitsemänsiä Rautilan Syysmarkkinoita Vehmassalmen tanssipaviljongilla kirpsakassa säässä. Markkinoille oli tällä kertaa ilmoittautunut 38 myyjää ja yhdistystä. Markkinatouhun ohessa juhlistimme kyläyhdistyksemme 40-vuotista taivalta kahden ohjelmanumeron myötä: puheenjohtamme Jussi Jaakkola esitteli kyläyhdistyksemme toimintaa vuosien varrelta. Esittelimme tänä vuonna omassa leikkimielisessä muotinäytöksessämme 80-luvun muotia oman kylän mallien voimin, sillä kyläyhdistyksemme on perustettu vuonna 1981. Lisäksi kyläyhdistys on tänä vuonna kerännyt vanhoja Rautilan kylän talojen valokuvia. Niiden oheen kylän taloja on tallennettu tämänhetkisessä kuosissaan. Tästä syntyi Rautila ennen ja nyt -valokuvanäytös ja virtuaalikyläkävely, jonka oppaana toimi Soila Jaakkola. Markkinoilla saattoi myös tunnistaa valokuvista Rautilan ja Irjalan kylien yksityiskohtia leikkimielisessä kuvatunnistuskilpailussa. Vastanneiden kesken arvotun kyläyhdistyksen tuotekassin voitti Jaana Olkkonen – onnea! Possupelissä kaksi kilpailijaa heitti saman tuloksen ja arvonnassa saunaviikonlopun voitto osui Timo Mattilalle – lämpimät onnittelut!

Markkinoihin kuuluu olennaisena osana musiikki ja sitä esittivät Kapteeni Vahto ja Luntreijarit eli Jani Vahto (laulu), Laura Varjo (koskettimet) ja Jarmo Kankaanranta (huilu, saksofoni). Ohjelmaamme on perinteisesti aina kuulunut myös paikallisen vaateliikkeen muotinäytös: Cool & Classyn Anne Raitakari esitteli liikkeensä tarjontaa. Lasten ohjelmassa oli poniratsastusta, kepparirata, ongintaa, ilmapallon koristelua, Vehmaan MLL:n järjestämä pomppulinna, partiolippukunta Vehmaan Lustasten tavara-arvuuttelu sekä Rautilan VPK:n labyrinttipeli ja sammutustehtävä näytteillä olevien paloautojen ohessa. Kyläyhdistyksen puffetista saattoi nauttia kahvilatuotteita ja jauhelihakeittoa, jonka ainekset olivat lähialueiden tuottajilta ja MTK-Vehmaan lahjoittamat. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Nähdään jälleen vuoden päästä!

Kuvat ja teksti © Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry, Soila Jaakkola

Nuoria myyjiä mukana Syysmarkkinoilla

Arpojenmyyntiä ja arpavoittojen saajia

Kuvatunnistusta Rautilan ja Irjalan kylien alueilta

Vauhtia keppariradalla

Vehmaan MLL:n pomppulinna ja Partiolippukunta Lustasten piste

Rautilan VPK paloautot kiinnostavat

Vipinää RIKYn makkarateltalla

Possupeli käynnissä

Kapteeni Vahto ja toinen Luntreijareista

Ongen päässä taitaa olla ”KALA”!

Cool & Classyn juhlapukumuotia

RIKYn kasarimuotinäytöksen juhlapukumuotia, juontajana Pirkko Tammelin

Lisää kasarimuotinäytöksen kuvasatoa


Ti 19.7. tehtiin retki Laajoen kesäteatteriin. Tämän vuoden näytöksen nimi oli Tuhannen riemun rysä. Kristiinan bussissa 29 retkeläistä.

18.-22.7. vietettiin perinteinen Vehmaan ja Taivassalon kunnan yhteinen uimakouluviikko Rautilan uimarannalla ja saunassa.

Ti 5.7. tehtiin 21 jäsenen voimin koko päivän kesäretki Kristiinan bussilla. Vierailukohteina olivat Syrjämän taidekoti Villa Ville Oripäässä, Suomen maatalousmuseo Sarka Loimaalla, Ateljé Heljä ja Pekka Leinon keräilytavaranäyttely sekä kauppakeskus Humppilan Lasi Humppilassa.

La 2.7. osallistuttiin Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan arpojen, onginnan ja tuotemyynnin merkeissä.

La 28.5. pidettiin perinteiset puu- ja siivoustalkoot saunalla, mukana 15 aktiivia – kiitos osallistujille!

Su 22.5. yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous Rautilan saunalla

Su 20.2. Musaluistelu Irjalan kentällä. Noin 70 luistelijaa nautti hyvästä jäästä, aurinkoisesta kelistä ja kuumasta mehusta. Myös makkaraa paistettiin runsaasti.

Pe 18.2. Rautilan sauna ja kylmäuinti pystyttiin jälleen avaamaan.