2019

Syysmarkkinat
Elokuu
Kesä–heinäkuu
huhti–toukokuu
kevät

Pe 20.12. vietettiin joulusaunaa Rautilan rantasaunalla nauttien glögiä ja pipareita

La 14.12. osallistuimme kaksille joulumyyjäisille: Rautilan VPK:n joulumyyjäisissä myimme grillimakkaraa ja seinäkalenteria, sekä Hyvän mielen joulumyyjäisissä Mietoisten Maamiesseurantalolla kuivakakkuja ja kyläyhdistyksemme tuotteita (kuva)

Pe 6.12. oli kyläyhdistyksemme vuoro laskea seppeleet ja pitää itsenäisyyspäivän juhlapuhe jumalanpalveluksen yhteydessä Vehmaan kirkossa. Puheen piti yhdistyksemme puheenjohtaja Jussi Jaakkola. Sateisen kelin johdosta puhe lippukulkueineen järjestettiin sisällä kirkossa.

Pe 29.11. myytiin seinäkalenteria ja muita tuotteita Vehmaan joulunavauksessa Vinkkilän tapahtuma-aukiolla

Su 24.11. pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

La 19.10. Siivous- ja puutalkoot saunalla: mukana 18 aktiivia. Töiden lomassa grillattiin makkaraa ja syötiin voileipiä ja piirakkaa.


Rautilan Syysmarkkinat 8.9.2019

Ohjelmassa oli musiikkia Duo Alli & Volter, Vaateliike Seepran muotinäytös, Käsveskat catwalkilla (paikallisten vanhojen käsilaukkujen oma muotinäytös) sekä Päheimmän veskan äänestys. Tapahtumassa myös mukana Partiolippukunta Lustaset pihapelien kera, Kirppu-poni kyyditsemässä lapsia, Rautilan VPK:n miehet esittelemässä kalustoa ja Rautilan VPK:n naiset paistamassa vohveleita. Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksellä oli ohjelman lisäksi oma tuote-esittely, arpajaiset, vanhan Rautilan valokuvanäyttely, lasten onginta-tatuointi-laukun väritys-puuhapaikka sekä lounaspuffetti ja makkaragrilli. Myyjiä oli miltei ennätysmäärä, kävijöitä eniten ikinä – iso kiitos kaikille osallistujille! Tervetuloa myös ensi vuonna!

Markkinat alkavat ja yleisöä ”tulvii” sisään / Yleisöä seuraamassa muotinäytöstä

Ulkomyyntipaikoilla mm. koristeita, käsitöitä, puutuotteita, tuuliviirejä ja kauden satoa

Duo Alli&Volter musisoimassa / Lastennurkkauksessa ohjelmassa mm. ongintaa

Rautilan omat ihanaiset malleina Seepran muotinäytöksessä / Käsveskat catwalkilla: Pähein veska -äänestyksen voittajaa esittelemässä Soila Jaakkola

Partiolippukunta Lustasten pihapelejä ja pelaajia / Rautilan VPK:n paloautot


Saunan kesäkauden päätös musauinnin merkeissä pe 30.8. keräsi varsin laajan uimarijoukon mainion kelin johdosta.

Kyläbrändäysprojektin matka Ruotsiin Rättvigiin ja Moraan 26.-29.8. Seminaareissa saimme kuulla useita esityksiä Taalainmaan ja sen alueen yritysten ja tapahtumien (esim. Vasaloppet) brändäyksestä. Vierailimme taidemaalari Anders Zornin taiteilijakodissa, keramiikkapajassa ja taalainmaanpuuhevosia valmistavassa puusepänpajassa, jossa osallistuimme myös maalaustyöpajaan. Kyläyhdistysläisiä matkalla mukana neljän hengen ”iskujoukko”. Suomalaisten ryhmässä mukana lisäksi osallistujia Pyhämaasta, Untamala-projektista ja Ravakasta.

Laajoen kesäteatterissa vierailimme jälleen 28.7. Ohjelmassa oli Maiju Lassilan klassikkonäytelmä Liika viisas, jossa Tapio Ranta näytteli Jussi Punnitun roolin. Kristiina kuljetti Laajoelle 25 kyläläistä.

YLEn Saunapäivä la 27.7. Rautilan rantasauna oli lämpimänä koko päivän, puffetti auki ja kävijöitä hellesään johdosta hienosti: vieraskirjaan kirjautui 151 saunojaa.

Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulu Rautilan rannassa 22.-26.7.

Jatkoryhmän loppuhyppy

Vanha-Vinkkilän kesäteatteri Kuntohuumaa kuumaa la 6.7. Retkellä mukana 22 yhdistysläistä. Tällä kertaa rahastonhoitajamme Pirkko esitti räppäävää jääkiekkohullua Alina-rouvaa.

Sillankorvan VPK:n kunnostustalkoot 2.-3.7: Pruuttahuone sai uuden pärekaton ja se myös maalattiin Vehmaan kotiseutuyhdistyksen, Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen sekä Rautilan VPK:n yhteisprojektina. Kiitokset tellinkien lainasta Veikko Karpille.

Puutalkoot 1.7 Laaksosen metsässä: Kiitokset Risto A, Heikki J, Osmo K, Mervi N, Helinä S & Jali S.

Kyläbrändäysprojektin brändityöpaja 2 Suttiossa ti 18.6: Pohdimme ihmislähtöistä Rautilaa, tiedonvälitystä ja loimme toimintakartan. Paikalla oli 5 kyläaktiivia kahden ohjaajan opastuksessa.

Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa la 15.6. myimme arpoja, tarjottimia, kangaskasseja ja linnunpönttöjä sekä järjestimme lapsille ongintaa. Lämmin kiitos arpajaisvoittoja antaneille: Askondi, Lähitapiola, Merililian, PK-Puu, S-market Vehmaa, Torpparin tupa, TT-tarvike, Turun AsennusTeam ja Vehmaan apteekki.

Kyläbrändäysprojektin matka Latvian Smilteneen 11.-14.6: Brändiseminaarien (Trikata, Smiltene ja Palsmane) lisäksimme tutustuimme paikallisiin yrityksiin mm. RChokolate-suklaatehtaaseen ja biokosmetiikkayritykseen Trikatassa, kasvihuoneravintolaan ja savipajaan (Siltumnica), hierontakeskukseen Biminissä, pumptrack-polkupyörärataan Murmuizassa, pizzatyöpajaan Vinkalnissa, päiväkotiin Palsmanessa, ruisleipäpajaan, Birzin koivumahlajuomayritykseen, Smiltene Koksin puunjalostustehtaaseen ja kakunkoristeluyritykseen. Lisäksi ajoimme hydropyörillä, SUPlautailimme ja tanssimme perinteisiä latvialaisia kansantansseja. Kyläyhdistysläisiä reissussa 10. Kristiinan bussissa lisäksi Pyhämaan matkailuyhdistyksen, Ravakan ja Ruotsin Taalainmaan Leader-ryhmän jäseniä.

Seminaarissa Trikatassa / Virkistystä vartalolle hierontakeskuksessa Biminissä

Ryhmäkuva koivumahlajuomayrityksen puistossa / Omaa iltapalaa valmistamassa pizzatyöpajassa

Kyläbrändäysprojektin brändityöpaja 1 Rautilan saunalla su 26.5: Pohdimme, millainen Rautila on ja loimme Rautilaa kuvaavia tarinoita. Paikalla oli 8 luovaa kyläläistä kahden ohjaajan opastuksessa.

Puu- ja siivoustalkoot la 18.5: Saunapuita halottiin ja pilkottiin ja myös Irjalan kentälle vietiin ensi talvea varten grillipuita. Saunatilat siivottiin. Keittolounaalle kokoontui yhteensä 20 talkoolaista. Kiitokset: Risto A, Veli-Matti A, Timo H, Marja H, Åke H, Heikki J, Veikko K, Osmo K, Tuula K, Jukka L, Marja L, Mikko M, Mervi N, Kimmo R, Ismo S, Helinä S ja Jali S.

Kyläbrändäysprojekti: Latvialaiset ja ruotsalaiset kylässä Rautilassa 8.5: Illanviettoa suomalaiseen tyyliin: saunottiin Rautilan ranstasaunassa, uitiin ja syötiin iltapalaa 27 vieraan voimin.

Kyläbrändäysprojektin ryhmähaastatteluun la 13.4. rantasaunalla osallistui 4 kyläläistä.

Kyläbrändäysprojekti: Kaikille avoimeen Rautilan kyläkyselyyn vastasi 8.4. mennessä yhteensä 90 henkilöä ja Rautilassa asuvien kyselyyn 28. Upeaa, että näin moni on kiinnostunut kylämme kehittämisestä – kiitokset kaikille vastaajille!

su 3.3. sokkomuovailua kuvataiteilija Leena Pylkön opastuksessa.

Sokkomuovailua elävästä mallista / Sokkomuovailun tuotokset

10.2. vietettiin perinteinen 112-päivä yhdessä Rautilan VPK:n kanssa Rautilan paloasemalla. Kyläyhdistyksellä oli myynnissä linnunpönttöjä, hernekeittoa, grillimakkaraa ja arpoja. Lapset nakuttelivat itse linnunpönttöjä ”pönttöpajassa” ja laskivat mäkeä liukureilla. Rautilan VPK valisti arjen vaaroista, järjesti kaluston tuntemuskilpailun ja tarjosi laskiaispullakahvit. Lapset kokeilivat myös savusukellusta. Vesisateen liukastama keli esti ponin saapumisen paikalle.

Hernekeittoa ja laskiaispullia nauttimassa. / Keskittynyttä linnunpöntön kokoamista.

Tupperware-tuote-esittely 13.1. Rautilan saunalla. Niina Seppälän opastuksella tutustuimme ruoanvalmistusmahdollisuuksiin mikroaaltouunissa sekä kauden tuoteuutuuksiin.

Kyläyhdistys on ostanut Irjalan kentälle uudet jääkiekkomaalit ja 2 luistelutukea.

[Sivun alkuun]