2023

Kuvat © Soila Jaakkola

29.12. glögi- ja piparitarjoilu Rautilan saunalla

9.12. Hyvän mielen joulumyyjäiset Mietoisten maamiesseurantalolla kyläyhdistyksen tuotteet ja kuivakakut myynnissä

25.11. Lahdingon kyläyhdistyksen joulumyyjäisissä kyläyhdistyksen tuotteet myynnissä

24.11. Vehmaan joulunavaus: kyläyhdistyksen tuotteet myynnissä Vehmaan toiminta-aukiolla

7.10. pidettiin perinteiset syystalkoot. Miehet tekivät saunapuita ja naiset siivosivat saunarakennukset. Talkoissa mukana Veli-Matti, Risto, Åke, Heikki, Iiris, Jussi, Soila, Oskari, Veikko, Osmo, Tuula, Eeva, Mervi, Tapio, Kimmo, Ismo, Jali, Helinä, Kristiina ja Elina – yhteensä 20 yhdistysläistä, hienoa!

3.9. Rautilan Syysmarkkinat
Rautilan Syysmarkkinoita vietettiin kahdeksatta kertaa Vehmassalmen tanssilavalla kauniissa syyssäässä. Kävijöitä oli runsaammin kuin vuosiin, mistä lämmin kiitos! Possupelin palkinnon, saunaviikonlopun Rautilan rantasaunalla voitti Veli-Matti Ahokas – onnittelut! Alla tuokiokuvia tapahtumasta.

30.7. Rautilan sauna käyntikohteena Koko kylä pyöräilee -tapahtumassa Tapahtuman järjesti perinteisesti MTK-Vehmaa ja VeVe. Sauna oli lämpimänä ja puffetissa oli saatavana suolaista ja makeaa. Kävijöitä saunallamme nimilistan mukaan 86. Sateisen viikon jälkeen keli suosi tapahtumaa, ja päivä oli onneksi aurinkoinen ja kuiva.

29.7. kyläyhdistyksen kesäretki Brändöseen. Päivän aikana mainio oppaamme Tuula-Riitta Karlin esitteli Brändön ja Ahvenanmaan lisäksi Taivassalon ja Kustavin. Brändössä näimme monenlaisia saaristolaismaisemia, kirkon, kaupan ja lounastimme ravintolassa. Matkaan kuului tietysti myös lossi- ja lauttamatkat, aamukahvit Savipajalla, vierailu Kustavin hautausmaalla sekä ostoshetket Kustavin keskustassa sekä Vartsalan vanhalla koululla. Kristiinan pikkubussi oli täpötäynnä 22 retkeläisestä – jonoksi asti!

17.-21.7. uimakoulu Rautilan rannassa. Perjantaina 21.7. jaettiin Taivassalon ja Vehmaan kuntien yhteisen uimakoulun todistukset Rautilan rantasaunalla. Erilaisia suorituksia tehtiin roppakaupalla, jopa yksi uimakandidaatin ja kaksi uimamaisterin suoritusta. Superisokiitos jälleen kerran uimaopettajille Aliisalle ja Susannalle sekä onnea kaikille suorittajille!

Su 16.7. käytiin katsomassa Pyhämaan Suviteatterin teatteriesitys Puhtaana käteen. Krissen bussissa 17 yhdistysläistä.

Ke 5.7. nautittiin Wanha-Vinkkilän kesäteatteriesitys Täydellinen taloyhtiö 22 yhdistysläisen voimin – ja kauniissa kesäillassa oli katsomo täynnä.

La 10.6. viettiin Hyvää Vehmaalla -tapahtumaa Vinkkilän toiminta-aukiolla. Kyläyhdistyksemme teltassa oli myynnissä perinteisten myyntituotteiden lisäksi uutuustuotteet minikylmälaukku ja meditaatio/kakkajakkara. Arvat menivät hyvin kaupaksi ja onnenpyörällä oli valtavasti pyörittäjiä.

31.5. avattiin kyläyhdistyksen uudistuneet verkkosivut osoitteessa rautila.fi.

27.5. pidettiin perinteiset kevättalkoot polttopuiden teon ja saunan siivouksen merkeissä. Paikalla 22 ahkeraa talkoolaista.

Su 7.5. pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous Rautilan rantasaunalla

15.3. Irjalan kentän luistelukausi päättyi

La 11.2. vietettiin 112-päivää yhdessä Rautilan VPK:n kanssa. Kyläyhdistyksen ohjelmassa oli linnunpönttöpaja ja arpajaiset. Puffetissa hernekeittoa, grillimakkaraa ja linnunpönttöjä myynnissä.