Menneet tapahtumat

 

Vuonna 2022

Rautilan Syysmarkkinat 4.9.

Sunnuntaina vietimme seitsemänsiä Rautilan Syysmarkkinoita Vehmassalmen tanssipaviljongilla kirpsakassa säässä. Markkinoille oli tällä kertaa ilmoittautunut 38 myyjää ja yhdistystä. Markkinatouhun ohessa juhlistimme kyläyhdistyksemme 40-vuotista taivalta kahden ohjelmanumeron myötä: puheenjohtamme Jussi Jaakkola esitteli kyläyhdistyksemme toimintaa vuosien varrelta. Esittelimme tänä vuonna omassa leikkimielisessä muotinäytöksessämme 80-luvun muotia oman kylän mallien voimin, sillä kyläyhdistyksemme on perustettu vuonna 1981. Lisäksi kyläyhdistys on tänä vuonna kerännyt vanhoja Rautilan kylän talojen valokuvia. Niiden oheen kylän taloja on tallennettu tämänhetkisessä kuosissaan. Tästä syntyi Rautila ennen ja nyt -valokuvanäytös ja virtuaalikyläkävely, jonka oppaana toimi Soila Jaakkola. Markkinoilla saattoi myös tunnistaa valokuvista Rautilan ja Irjalan kylien yksityiskohtia leikkimielisessä kuvatunnistuskilpailussa. Vastanneiden kesken arvotun kyläyhdistyksen tuotekassin voitti Jaana Olkkonen - onnea! Possupelissä kaksi kilpailijaa heitti saman tuloksen ja arvonnassa saunaviikonlopun voitto osui Timo Mattilalle - lämpimät onnittelut!

Markkinoihin kuuluu olennaisena osana musiikki ja sitä esittivät Kapteeni Vahto ja Luntreijarit eli Jani Vahto (laulu), Laura Varjo (koskettimet) ja Jarmo Kankaanranta (huilu, saksofoni). Ohjelmaamme on perinteisesti aina kuulunut myös paikallisen vaateliikkeen muotinäytös: Cool & Classyn Anne Raitakari esitteli liikkeensä tarjontaa. Lasten ohjelmassa oli poniratsastusta, kepparirata, ongintaa, ilmapallon koristelua, Vehmaan MLL:n järjestämä pomppulinna, partiolippukunta Vehmaan Lustasten tavara-arvuuttelu sekä Rautilan VPK:n labyrinttipeli ja sammutustehtävä näytteillä olevien paloautojen ohessa. Kyläyhdistyksen puffetista saattoi nauttia kahvilatuotteita ja jauhelihakeittoa, jonka ainekset olivat lähialueiden tuottajilta ja MTK-Vehmaan lahjoittamat. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Nähdään jälleen vuoden päästä!

Kuvat ja teksti © Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry, Soila Jaakkola

Nuoria myyjiä mukana Syysmarkkinoilla /Arpojenmyyntiä ja arpavoittojen saajia

Kuvatunnistusta Rautilan ja Irjalan kylien alueilta / Vauhtia keppariradalla

Vehmaan MLL:n pomppulinna ja Partiolippukunta Lustasten piste / Rautilan VPK paloautot kiinnostavat

Vipinää RIKYn makkarateltalla / Possupeli käynnissä

Kapteeni Vahto ja toinen Luntreijareista / Ongen päässä taitaa olla "KALA"!

Cool & Classyn juhlapukumuotia / RIKYn kasarimuotinäytöksen juhlapukumuotia, juontajana Pirkko Tammelin

Lisää kasarimuotinäytöksen kuvasatoa


Ti 19.7. tehtiin retki Laajoen kesäteatteriin. Tämän vuoden näytöksen nimi oli Tuhannen riemun rysä. Kristiinan bussissa 29 retkeläistä.

18.-22.7. vietettiin perinteinen Vehmaan ja Taivassalon kunnan yhteinen uimakouluviikko Rautilan uimarannalla ja saunassa.

Ti 5.7. tehtiin 21 jäsenen voimin koko päivän kesäretki Kristiinan bussilla. Vierailukohteina olivat Syrjämän taidekoti Villa Ville Oripäässä, Suomen maatalousmuseo Sarka Loimaalla, Ateljé Heljä ja Pekka Leinon keräilytavaranäyttely sekä kauppakeskus Humppilan Lasi Humppilassa.

La 2.7. osallistuttiin Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan arpojen, onginnan ja tuotemyynnin merkeissä.

La 28.5. pidettiin perinteiset puu- ja siivoustalkoot saunalla, mukana 15 aktiivia - kiitos osallistujille!

Su 22.5. yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous Rautilan saunalla

Su 20.2. Musaluistelu Irjalan kentällä. Noin 70 luistelijaa nautti hyvästä jäästä, aurinkoisesta kelistä ja kuumasta mehusta. Myös makkaraa paistettiin runsaasti.

Pe 18.2. Rautilan sauna ja kylmäuinti pystyttiin jälleen avaamaan.


Vuonna 2021

Pe 17.12. saunottiin viimeinen kylmäuinti ennen koronakatkoa.

Su 12.12. osallistuimme Vehmaan Lustasten 30-vuotisjuhlaan Tanhuantuvalla.

La 11.12. osallistuimme Hyvän mielen joulumyyjäisiin Mietoisten maamiesseurantalolla.

Ma 29.11. Irjalan kenttä avautui luisteluun.

Pe 26.11. osallistuimme Vehmaan joulunavaukseen.

La 20.11. osallistuimme Lahdingon kyläyhdistyksen joulumyyjäisiin.

La 13.11. yhdistetyt 40-vuotisjuhlat ja pikkujoulut Turun lentoasemalla. Nautittiin tervetuliaismaljat vip-huoneessa, kuultiin lentokentän esittely, nautittiin jouluruokabuffet, kuunneltiin kyläyhdistyksen alusta Kaarina Sacklenin kertomana ja tapahtumista 40 vuoden aikana puheenjohtajan kertomana. Illan päätti Ari "Vaakku" Varjuksen trubaduuriesitys. Kristiinan bussissa mukana 24 juhlijaa.

Su 24.10. puu- ja siivoustalkoot saunalla. Osallistujat: Risto A, Veli-Matti A, Heikki J, Mervi N, Kimmo R, Ismo S, Helinä S, Jali S, Marika S.

La 16.10. osallistuimme Leader Ravakan retkelle Mathildedaliin. Vierailimme Matildan leipomossa ja ravintolassa, kyläpanimossa, Ruukin krouvissa lounaalla, vierasvenesataman putiikeissa, Kirjakkalan ruukin luontomatkailuyrittäjän luona, Teijon kyläkoulussa tapaamassa paikallisen kyläyhdistyksen aktiiveja sekä Teijon masuunin galleriassa. Bussiretkeläisiä kyläyhdistyksestämme yhteensä 12.

Sunnuntaiksi 5.9. aiotut Rautilan Syysmarkkinat jouduttiin peruuttamaan koronatilanteen takia.

Su 1.8. osallistuimme Tour de Vehmaa -pyöräilytapahtumaan järjestämällä Rautilan saunalla taukopaikan: sauna oli lämpimänä koko iltapäivän ja puffetista oli ostettavissa grillimakkaraa ja virvokkeita. Saunalla poikkesi yli 80 pyöräilijää.

Ke 28.7. pidimme niitto- ja puutalkoot Irjalan kentällä. Kerättiin niitetty heinä, siistittiin laavun ympäristö ja tehtiin polttopuita talven makkaratulia varten. Sateisessa kelissä ahkeroi 9 yhdistysläistä.

Kesäteatteriretki Nutturlan Makasiiniteatteriin tehtiin ma 26.7. Kristiinan bussilla. Tuplakupla-näytelmää oli seuraamassa 24 kyläyhdistysläistä.

Vehmaan kunnan uimakoulua pidettiin Rautilan saunalla 26.-30.7.

La 22.5. perinteiset puu- ja siivoustalkoot saunalla. Ranta siivottiin kaisloista, mökit sisältä ja polttopuita kerättiin läheisen metsän tuulenkaatamista. Mukana oli 20 iloista talkoilijaa - kiitokset Risto A, Veli-Matti A, Heikki J, Oskari K, Veikko K, Osmo K, Tuula K, Jukka L, Marja L, Mervi N, Kimmo R, Helinä S, Jali S, Marika S sekä Jarkko V + apurit!

Ti 2.2. Irjalan kentän valaistus korjattu. Kiitokset Vehmaan kunnalle, että kentälle saatiin uudet ledivalot ja ajastin. Kiitokset talkootyöstä ja erittäin nopeasta toiminnasta Vehmaan Sähköpalvelu Rinne & Laurila Oy.

Pe 8.1. Irjalan kenttä avattu. Lämpimät kiitokset Aaltosen Jarille ja Reijolle jäädytystalkoista. Kenttä oli heti alusta asti ahkerassa käytössä. Kentän valot ovat päällä klo 17-21 ja laavulta löytyy puita makkaranpaistoa varten. Kenttä käytettävissä aina kelien mukaan.

 


Vuonna 2020

Su 13.12. laiturinsiirtotalkoissa Saku ja Markus. Projekti jatkuu keväällä.

La 31.10. pidettiin syystalkoot saunalla: tehtiin saunapuita ja siivottiin saunatilat pitäen huolen turvaväleistä yms. Kiitokset: Veli-Matti A., Heikki J., Osmo K., Tuula K., Saku L., Mervi N., Kimmo R., Ismo S., Helinä S., Jali, S. Juha-Pekka S. ja Marika S.

La 19.9. Opintoretki Livonsaareen. Tutustuimme Livonsaaren Osuuskaupan, Saariston Savotan, Livonsaaren yhteisökylän sekä Livonsaaren Osuuspuutarhan toimintaan. Retkellä mukana 5 aktiivia.


Rautilan Syysmarkkinat 6.9.2020

Sunnuntaisilla Rautilan Syysmarkkinoilla Vehmassalmen tanssilavalla julkistettiin Rautila-brändi ja katseltiin vinteiltä löytyneitä erilaisia jalkineita ohjelmassa Kengät, popot ja tallukkaat sekä äänestettiin Coolein kenkä. Markkinoiden ohjelmassa oli myös perinteinen muotinäytös, joka järjestettiin yhteistyössä vehmaalaisen vaateliikkeen Cool&Classyn omistajan Anne Raitakarin kanssa. Syysmarkkinoiden valloittavasta musiikkinumerosta vastasi Vehmaan vuoden 2020 Margareetaksi valittu Laura Varjo yhdessä Jani Vahdon ja Jarmo Kankaanrannan kanssa.

Ohjelman lomassa nautittiin puffetin antimista, katseltiin vanhoja Rautilan alueesta kertovia valokuvia ja tauluja, ostettiin arpoja, bongattiin uutta Rautila-logoa, ongittiin, oltiin Juulia-ponin kärryillä ja tehtiin tietysti erilaisia ostoksia. Muista paikallisyhdistyksistä mukaan ehtivät Partiolippukunta Vehmaan Lustaset ja Vehmaan Kotiseutuyhdistys. Markkinoille osallistui yhteensä 29 myyjää ja näytteille asettajaa, jotka saimme hyvin mahtumaan markkina-alueelle turvavälit huomioiden. Onneksi vallitseva korona-tilanne ei vaikuttanut osallistujien määrään: markkinaväkeä kävi edellisten vuosien tapaan. Markkinatapahtuman nyt jo kuudetta kertaa järjestänyt Rautilan-Irjalan kyläyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia Rautilan Syysmarkkinoille osallistujia!

Kuvat © Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry, Soila Jaakkola

Rautila-brändin julkistaminen: Rautilan alue on saanut oman brändin, logon ja brändikäsikirjan. Brändi on tarkoitettu Vehmaan kunnan, rautilalaisten yritysten ja yhdistysten yhteiseen käyttöön. Vesipisaramainen Rautila-logo on nähtävissä kuvan rollupissa ylinnä. Kahden vuoden projektin vetäjänä on toiminut Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ja projekti on rahoitettu EU-tuella. Projektissa tehtiin opintomatkat Latviaan ja Ruotsiin, haastateltiin kyläläisiä ja pidettiin työpajoja brändisuunnittelun taustatyöksi. Brändin suunnittelun toteutti Majamen ammattilaiset Mari Lounavaara ja Jaana Waari. Kyläyhdistys on käyttänyt uutta Rautila-logoa jo kahdessa tuotteessa: kirjanmerkissä ja markkinoilla julkistetuissa rollupeissa. Rautila-brändin julkistivat Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen pj Jussi Jaakkola (vas.), Ravakan kansainvälisten asioiden koordinaattori Juuliska Seikola sekä rollupit suunnitellut kyläyhdistyksen tiedottaja Soila Jaakkola.

Tänä vuonna Rautilan paikallishistoriaa valotti vanhojen jalkineiden esittely. Kengät, popot ja tallukkaat -ohjelmanumerossa kuultiin mitä erilaisimpien jalkineiden tarinoita noin sadan vuoden ajalta. Rautilassa on asunut ja työskennellyt suutari Emil Mäkelä (1895-1955), jonka käyttämiä puisia lestejä kuvassa esittelee Soila Jaakkola.

Yleisö äänesti yhdeksän äänen tasatuloksella kolme jalkinetta Cooleimmaksi kengäksi: lapikkaan, hai-saappaan ja kimaltelevan korkokengän. Kyläyhdistyksen tuotepalkinnon voitti äänestäjien kesken tehdyssä arvonnassa Jaana Nurminen Maskusta - onnittelumme! Kyläyhdistyksen ekologiseen kangaskassiin olimme sujauttaneet uusimman tuotteemme, kyläyhdistyksen logolla varustetun puisen pannunalusen. Onnettarena toimi Eeva Lahtivuo (vas.).

Markkinoiden tämänvuotisesta musiikkinumerosta vastasivat Vehmaan Kotiseutuyhdistyksen valitsema vuoden 2020 Margareeta Laura Varjo (koskettimet ja laulu), Jani Vahto (laulu) ja Jarmo Kankaanranta (puhaltimet).

Perinteinen muotinäytös yhteistyössä Cool&Classyn Anne Raitakarin kanssa. Malleina toimivat Noora Oiva (vas.), Päivi Harttunen, Elina Terhelä ja Tuula Krookila. Yleisöä hämmästytti näytöksessä mukana olleet älykäsilaukut.

Markkinat juonsi perinteiseen tapaan kyläyhdistyksen rahastonhoitaja Pirkko Tammelin / Ravakan standilla Juuliska Seikola (vas.) ja Mimmi Junkola

Partiolippukunta Vehmaan Lustasten pisteellä oli koko perheen ohjelmaa: Niina Seppälä valmisti trangialla popcornia, pelattiin pihapelejä ja luontobongausta.

Tapahtumassa mukana Saara Lainio Juulia-poneineen / Ostoksille ehti hellan ääreltä "soppavastaavamme" Helina Seppälä

Markkinoilla oli näytteillä Olavi Larjaman Rautila-kirjaa varten keräämiä valokuvia. Näyttelyssä mukana myös Rautila-aiheisia tauluja ja ilmakuvia. Kyläyhdistys on julkaissut pitkään loppuunmyytynä olleesta Rautila-kirjasta toisen, tarkistetun painoksen. Kirja on ostettavissa yhdistyksen ja Vehmaan kirjaston kautta.


Pe 28.8. pidettiin Rautilan saunalla kesäsaunakauden päättäjäisiä musauinnin merkeissä. Samalla nautittiin herkkuja ja kokeiltiin sup-lautaa. Kiitos kaikille osallistujille - saunojia oli paikalla runsaasti leppeässä ja tyynessä illassa.

La 15.8. pidettiin talkoot Irjalan kentän raivauksen merkeissä. Välillä grillattiin makkaraa laavulla. Suurkiitos Juho A, Kari A, Risto A, Veli-Matti A, Heikki J ja Osmo K.

Irjalan kenttää ennen talkoita..... ......ja talkoiden jälkeen

Irjalan kentän laavupaikka ennen talkoita.... ....... ja talkoiden jälkeen

Ravakka vieraili Rautilan rantasaunalla osana Ravakka lauteilla ja laavuilla 2020 -kampanjaa ti 11.8. Saunomisen lomassa juteltiin alueen kehittämisestä ja vastailtiin Kolmen kysymyksen kyselyyn.

Vehmaan uimakoulu pidettiin Rautilan rannassa 3.-7.8. kouluttajana Susanna Aulin.

Ti 28.7. pidimme yhdistyksen sääntömääräisen kevätkokouksen Suttiossa.

Su 26.7. Osallistuimme Vehmaan MTK:n ja VeVen järjestämään järvipyöräilyyn järjestämällä saunalle mehupisteen. Sauna oli myös lämpimänä ja puffetissa grillimakkaraa, kahvia ja pullaa. Pyörien joukossa nähtiin myös yksi tandem (kuvassa).

La 30.5. pidettiin perinteiset kevättalkoot saunalla: siivottiin sisällä ja ulkona sekä tehtiin polttopuita. Kiitokset Veli-Matti A, Heikki J, Osmo K, Tuula K, Eeva L, Helinä S, Jali S ja Teija V.

La 14.3. vietettiin yhdistyksen pikkujoulut pienellä porukalla Kuva-Tähdessä Vinkkilässä. Katsottiin elokuva, syötiin yhdessä iltapala ja katsottiin brändäysprojektimatkojen valokuvia ja muisteltiin kesän retkiä Latviaan ja Taalainmaalle. Joulupukkikin ehti piipahtaa meitä katsomassa näin sesonkiajan ulkopuolella.

Su 9.2. Me&i -tuote-esittely saunalla. Naisten- ja lastenvaatteita esitteli Eeva Tuomi. Naisia paikalla 12.

Su 9.2. vietettiin perinteistä 112-päivää Rautilan paloasemalla yhdessä Rautilan VPK:n kanssa. Kyläyhdistys järjesti ilmaisen poniajelun. Markkaraa ja hernekeittoa myytiin, samoin yhdistyksen tuotteita.

 


Vuonna 2019

Pe 20.12. vietettiin joulusaunaa Rautilan rantasaunalla nauttien glögiä ja pipareita

La 14.12. osallistuimme kaksille joulumyyjäisille: Rautilan VPK:n joulumyyjäisissä myimme grillimakkaraa ja seinäkalenteria, sekä Hyvän mielen joulumyyjäisissä Mietoisten Maamiesseurantalolla kuivakakkuja ja kyläyhdistyksemme tuotteita (kuva)

Pe 6.12. oli kyläyhdistyksemme vuoro laskea seppeleet ja pitää itsenäisyyspäivän juhlapuhe jumalanpalveluksen yhteydessä Vehmaan kirkossa. Puheen piti yhdistyksemme puheenjohtaja Jussi Jaakkola. Sateisen kelin johdosta puhe lippukulkueineen järjestettiin sisällä kirkossa.

Pe 29.11. myytiin seinäkalenteria ja muita tuotteita Vehmaan joulunavauksessa Vinkkilän tapahtuma-aukiolla

Su 24.11. pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

La 19.10. Siivous- ja puutalkoot saunalla: mukana 18 aktiivia. Töiden lomassa grillattiin makkaraa ja syötiin voileipiä ja piirakkaa.

Rautilan Syysmarkkinat 8.9.2019

Ohjelmassa oli musiikkia Duo Alli & Volter, Vaateliike Seepran muotinäytös, Käsveskat catwalkilla (paikallisten vanhojen käsilaukkujen oma muotinäytös) sekä Päheimmän veskan äänestys. Tapahtumassa myös mukana Partiolippukunta Lustaset pihapelien kera, Kirppu-poni kyyditsemässä lapsia, Rautilan VPK:n miehet esittelemässä kalustoa ja Rautilan VPK:n naiset paistamassa vohveleita. Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksellä oli ohjelman lisäksi oma tuote-esittely, arpajaiset, vanhan Rautilan valokuvanäyttely, lasten onginta-tatuointi-laukun väritys-puuhapaikka sekä lounaspuffetti ja makkaragrilli. Myyjiä oli miltei ennätysmäärä, kävijöitä eniten ikinä - iso kiitos kaikille osallistujille! Tervetuloa myös ensi vuonna!

Markkinat alkavat ja yleisöä "tulvii" sisään / Yleisöä seuraamassa muotinäytöstä

Ulkomyyntipaikoilla mm. koristeita, käsitöitä, puutuotteita, tuuliviirejä ja kauden satoa

Duo Alli&Volter musisoimassa / Lastennurkkauksessa ohjelmassa mm. ongintaa

Rautilan omat ihanaiset malleina Seepran muotinäytöksessä / Käsveskat catwalkilla: Pähein veska -äänestyksen voittajaa esittelemässä Soila Jaakkola

Partiolippukunta Lustasten pihapelejä ja pelaajia / Rautilan VPK:n paloautot


Saunan kesäkauden päätös musauinnin merkeissä pe 30.8. keräsi varsin laajan uimarijoukon mainion kelin johdosta.

Kyläbrändäysprojektin matka Ruotsiin Rättvigiin ja Moraan 26.-29.8. Seminaareissa saimme kuulla useita esityksiä Taalainmaan ja sen alueen yritysten ja tapahtumien (esim. Vasaloppet) brändäyksestä. Vierailimme taidemaalari Anders Zornin taiteilijakodissa, keramiikkapajassa ja taalainmaanpuuhevosia valmistavassa puusepänpajassa, jossa osallistuimme myös maalaustyöpajaan. Kyläyhdistysläisiä matkalla mukana neljän hengen "iskujoukko". Suomalaisten ryhmässä mukana lisäksi osallistujia Pyhämaasta, Untamala-projektista ja Ravakasta.

Laajoen kesäteatterissa vierailimme jälleen 28.7. Ohjelmassa oli Maiju Lassilan klassikkonäytelmä Liika viisas, jossa Tapio Ranta näytteli Jussi Punnitun roolin. Kristiina kuljetti Laajoelle 25 kyläläistä.

YLEn Saunapäivä la 27.7. Rautilan rantasauna oli lämpimänä koko päivän, puffetti auki ja kävijöitä hellesään johdosta hienosti: vieraskirjaan kirjautui 151 saunojaa.

Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulu Rautilan rannassa 22.-26.7.

Jatkoryhmän loppuhyppy

Vanha-Vinkkilän kesäteatteri Kuntohuumaa kuumaa la 6.7. Retkellä mukana 22 yhdistysläistä. Tällä kertaa rahastonhoitajamme Pirkko esitti räppäävää jääkiekkohullua Alina-rouvaa.

Sillankorvan VPK:n kunnostustalkoot 2.-3.7: Pruuttahuone sai uuden pärekaton ja se myös maalattiin Vehmaan kotiseutuyhdistyksen, Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen sekä Rautilan VPK:n yhteisprojektina. Kiitokset tellinkien lainasta Veikko Karpille.

Puutalkoot 1.7 Laaksosen metsässä: Kiitokset Risto A, Heikki J, Osmo K, Mervi N, Helinä S & Jali S.

Kyläbrändäysprojektin brändityöpaja 2 Suttiossa ti 18.6: Pohdimme ihmislähtöistä Rautilaa, tiedonvälitystä ja loimme toimintakartan. Paikalla oli 5 kyläaktiivia kahden ohjaajan opastuksessa.

Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa la 15.6. myimme arpoja, tarjottimia, kangaskasseja ja linnunpönttöjä sekä järjestimme lapsille ongintaa. Lämmin kiitos arpajaisvoittoja antaneille: Askondi, Lähitapiola, Merililian, PK-Puu, S-market Vehmaa, Torpparin tupa, TT-tarvike, Turun AsennusTeam ja Vehmaan apteekki.

Kyläbrändäysprojektin matka Latvian Smilteneen 11.-14.6: Brändiseminaarien (Trikata, Smiltene ja Palsmane) lisäksimme tutustuimme paikallisiin yrityksiin mm. RChokolate-suklaatehtaaseen ja biokosmetiikkayritykseen Trikatassa, kasvihuoneravintolaan ja savipajaan (Siltumnica), hierontakeskukseen Biminissä, pumptrack-polkupyörärataan Murmuizassa, pizzatyöpajaan Vinkalnissa, päiväkotiin Palsmanessa, ruisleipäpajaan, Birzin koivumahlajuomayritykseen, Smiltene Koksin puunjalostustehtaaseen ja kakunkoristeluyritykseen. Lisäksi ajoimme hydropyörillä, SUPlautailimme ja tanssimme perinteisiä latvialaisia kansantansseja. Kyläyhdistysläisiä reissussa 10. Kristiinan bussissa lisäksi Pyhämaan matkailuyhdistyksen, Ravakan ja Ruotsin Taalainmaan Leader-ryhmän jäseniä.

Seminaarissa Trikatassa / Virkistystä vartalolle hierontakeskuksessa Biminissä

Ryhmäkuva koivumahlajuomayrityksen puistossa / Omaa iltapalaa valmistamassa pizzatyöpajassa

Kyläbrändäysprojektin brändityöpaja 1 Rautilan saunalla su 26.5: Pohdimme, millainen Rautila on ja loimme Rautilaa kuvaavia tarinoita. Paikalla oli 8 luovaa kyläläistä kahden ohjaajan opastuksessa.

Puu- ja siivoustalkoot la 18.5: Saunapuita halottiin ja pilkottiin ja myös Irjalan kentälle vietiin ensi talvea varten grillipuita. Saunatilat siivottiin. Keittolounaalle kokoontui yhteensä 20 talkoolaista. Kiitokset: Risto A, Veli-Matti A, Timo H, Marja H, Åke H, Heikki J, Veikko K, Osmo K, Tuula K, Jukka L, Marja L, Mikko M, Mervi N, Kimmo R, Ismo S, Helinä S ja Jali S.

Kyläbrändäysprojekti: Latvialaiset ja ruotsalaiset kylässä Rautilassa 8.5: Illanviettoa suomalaiseen tyyliin: saunottiin Rautilan ranstasaunassa, uitiin ja syötiin iltapalaa 27 vieraan voimin.

Kyläbrändäysprojektin ryhmähaastatteluun la 13.4. rantasaunalla osallistui 4 kyläläistä.

Kyläbrändäysprojekti: Kaikille avoimeen Rautilan kyläkyselyyn vastasi 8.4. mennessä yhteensä 90 henkilöä ja Rautilassa asuvien kyselyyn 28. Upeaa, että näin moni on kiinnostunut kylämme kehittämisestä - kiitokset kaikille vastaajille!

su 3.3. sokkomuovailua kuvataiteilija Leena Pylkön opastuksessa.

Sokkomuovailua elävästä mallista / Sokkomuovailun tuotokset

10.2. vietettiin perinteinen 112-päivä yhdessä Rautilan VPK:n kanssa Rautilan paloasemalla. Kyläyhdistyksellä oli myynnissä linnunpönttöjä, hernekeittoa, grillimakkaraa ja arpoja. Lapset nakuttelivat itse linnunpönttöjä "pönttöpajassa" ja laskivat mäkeä liukureilla. Rautilan VPK valisti arjen vaaroista, järjesti kaluston tuntemuskilpailun ja tarjosi laskiaispullakahvit. Lapset kokeilivat myös savusukellusta. Vesisateen liukastama keli esti ponin saapumisen paikalle.

Hernekeittoa ja laskiaispullia nauttimassa. / Keskittynyttä linnunpöntön kokoamista.

Tupperware-tuote-esittely 13.1. Rautilan saunalla. Niina Seppälän opastuksella tutustuimme ruoanvalmistusmahdollisuuksiin mikroaaltouunissa sekä kauden tuoteuutuuksiin.

Kyläyhdistys on ostanut Irjalan kentälle uudet jääkiekkomaalit ja 2 luistelutukea.


Vuonna 2018

Yhdistyksen perinteiset pikkujoulut juhlittiin 8.12. jo kolmatta kertaa Himoisten vanhalla kyläkoululla 24 jäsenen voimin. Makoisan jouluruoan lisäksi ohjelmassa oli tiernapoikien esitys, joulupukin vierailu, kilpailuja, joululauluja ja tanssia.

Tiernapoikina Anni, Ami, Micci ja Emil Uudestakaupungista / Joulupukki joulupukki valkoparta vanha ukki...

 

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 25.11. rantasaunalla.

Puu- ja siivoustalkoot saunalla la 13.10. Täytettiin puuvaja ja siivottiin saunarakennukset 23 talkoolaisen voimin.

31.8. Kesäkauden päättäjäiset saunalla: musauinti. Nautittiin leppoisasta kelistä, uitiin musiikin tahdittamana ja nautittiin herkkuja.

Rautilan Syysmarkkinat 26.8. Vehmassalmella

Kiitokset kaikille kävijöille, myyjille ja järjestelyihin osallistuneille!

Poimintoja ohjelmastamme:

Hanna Pishro esiintyy / Jousiammuntaa / Glittertatuointeja ja kasvomaalauksia

Leikkimielisen hattukilpailun tuomaristo esittäytyy: Simo Virtanen (vas.), Katariina Vuorisalmi, Kirsti Lahtinen / Hattukilpailussa oli 9 osallistujaa. Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen tekemän tarjottimen voitti Miia Koskinen (viides vasemmalta) tuomariston valloittavalla tarinallaan. Ohjelman juonsi Pirkko Tammelin.

Ihanat mallit Vaateliike Seepran muotinäytöksessä / Huutokauppa kyläyhdistyksen hyväksi aloitettiin tietysti kuparipannun myynnillä

Katseltiin vanhoja kuvia Rautilasta ja Irjalasta / Lapset värittivät hattuja mieleisikseen

Vauhdikasta menoa keppariradalla / Mikulla ratsastettiin / Partiolaisten pako- ja etsintäteltoissa ratkottiin tehtäviä

TERVETULOA TAAS ENSI VUONNA!


Muistojen Vehmassalmi -tanssit Vehmassalmen tanssilavalla 4.8. esiintyjinä Danny, D'Voices & D'Oldies, Tuula Amberla (säest. T-P Suovanen, V Saloranta). Kyläyhdistys järjesti puffetin. Paikalla jammaili lähes 1000 muistelijaa.

Pentti-Oskari Kangas juontaa / Tuula Amberla

Duo Apa ja Aku / Danny

Kesäteatteriretki Laajoelle Tankki täyteen -näytelmää katsomaan su 22.7. Kristiinan bussissa 38 kyläläistä. Huoltamon kanta-asiakasta näytelleen Tapio Rannan tanssiesitys ei unohdu!

Kesäteatteriretki Himoisiin Rakkausreseptiä katsomaan su 8.7. Mukana kolmisenkymmentä yhdistysläistä. Hyvä Henna (sairaanhoitaja, elähtänyt vamppi) - alias Pirkko!

Hyvää Vehmaalla -tapahtuma la 16.6. Osastollamme arpajaiset, lapsille ongintaa, sekä myimme tarjottimia ja linnunpönttöjä. Kiitokset kaikille arpajaisvoittoja lahjoittaneille sekä arpoja ostaneille!

Puu- ja siivoustalkoot saunalla 26.5. Tehtiin polttopuita sekä siivottiin sisällä ja ulkona. Olipa mukava määrä talkoolaisia! Kiitokset Risto A, Veli-Matti A, Marja H, Åke H, Heikki J, Veikko K, Heli L, Jukka L, Marja L, Mikko M, Mervi N, Kimmo R, Veikko S, Helinä S, Jali S, Juha-Pekka S ja Marika S!

Puunkeräystalkoot 29.4. Suttiossa. Kiitokset talkoolaisille Veli-Matti A, Heikki J, Veikko K, Osmo K, Mervi N, Kati R, Kimmo R, Oiva R, Ismo S, Helinä S, Jali S!

Musaluistelu Irjalan kentällä 24.2. Luisteltiin ja kuuneltiin toivemusiikkia isolla porukalla aurinkoisessa pakkassäässä hyvällä jäällä Irjalan kentällä. Samalla nautittiin puffetin antimista: juotiin kuumaa mehua ja grillattiin makkaraa laavulla.

Puu- ja siivoustalkoot 21.2. Saimme 2 isoa koivua lahjotuksena saunan polttopuiksi. Yhdistyksen miehet kaatoivat ne lahjoittajan pihalta. Samaan aikaan naiset siivosivat saunan ja saunatuvan.

Rautilan VPK:n ja kyläyhdistyksen yhteinen 112-tapahtuma 11.2. Ohjelmassa oli 112-aiheisten tehtävien, valistuksen ja VPK:n kalustoesittelyn lisäksi mönkkäriajelua ja kahvitarjoilu. VPK myi karkkeja ja sukkia nuorten leiriteltan hankkimiseksi.. Kyläyhdistys tarjosi poniajelun, lisäksi ohjelmassa oli perinteinen linnunpönttöpaja sekä hernekeitto- ja makkarapuffetti..


Vuonna 2017

Vuoden viimeiset talkoot saunalla 27.12: tehtiin polttopuita ja siivottiin, sekä nautittiin voileivät kuuden aktiivin voimin.

Joulusauna 22.12./ Vehmaan elävän joulukalenterin luukku nro 22. Märässä kelissä saunottiin, kastauduttiin ja nautittiin glögit, kakut ja piparit.

Kyläyhdistyksen pikkujoulut jäsenille vietettiin la 16.12. Himoisten vanhalla kyläkoululla. Ohjelmassa oli maukkaan jouluruoan lisäksi joululauluja, joulupukin vierailu, valokuvia, kilpailuja ja tanssia. Juhlijoita yhteensä 25.

Mietoisten Maamiesseurantalolla myyjäisissä la 9.12. myynnissä oli tarjottimia ja kuivakakkuja. Pöytämme sai äänestyksessä viidenneksi eniten ääniä (15 kpl) - kiitokset kaikille äänestäjille! Myymässä viiden hengen iskuryhmä.

Evelace-tuote-esittely Helinällä su 29.10, esittelijänä Heljä Antola. Paikalla ihmisiä salintäydeltä (19).

Arctic Nutrition -tuote-esittely saunalla su 17.9., esittelijänä Marita Ervasti. Paikalla 7 henkilöä.

Rautilan Syysmarkkinat su 3.9. Vehmassalmella

Kiitokset kaikille Rautilan Syysmarkkinoille osallistuneille kävijöille, myyjille & talkoolaisille! Tänä vuonna markkinasää oli mitä ihanin ja kävijöitä oli runsaasti. Perinteisen tikkakisan voitti Pirkko Marku tuloksella 27 pistettä: Toivotamme lämpöisiä löylyjä Rautilan rantasaunaviikonloppuunne!

Perinteisten markkinoiden ohessa tänä vuonna ohjelmassa oli Suomi 100 - Rautila 500 -valokuvanäyttely (slideshow). Kiitokset kaikille kuvia skannaukseen lainanneille! Lisäksi Martti Kauppila oli esittelemässä oman kuvakokoelmansa helmiä. Mikäli haluat antaa kuviasi skannattavaksi vielä myöhemmin arkistoomme, ota yhteyttä soila.jaakkola(at)rautila.fi.

Martti Kauppila kertoo kuvistaan. / Suomi 100 - Rautila 500 -valokuvien yksityiskohdat herättivät keskustelua.

Kuvanäyttelyn parhaaksi valokuvaksi äänestettiin kuva nro 6, jossa oli kuvattuna Vehmassalmi-niminen höyrylaiva miehistöineen. Voittokuva sai 29 % äänistä. Tulevan kuvatuotteen voitti Saara Huovinen - onneksi olkoon!

Markkinoilla haastateltiin paikallisia uusia yrittäjiä Yrittäjä esiin! -ohjelmanumerossa. Haastateltavina olivat: Kalle Nieminen /Köykänmäen Leipä, Maarit Mannila-Rosenqvist /ManjaQvist gluteeniton Kotileipomo sekä Jussi ja Soila Jaakkola /Projektihuone Jaakkola Oy.

Leipuri Kalle Nieminen kertoo tuotteistaan. Haastattelijana Pirkko Tammelin.

Lapsille oli tänä vuonna uutuutena keppihevosrata. Myös Kirppu-ponin kyydissä käytiin ahkerasti sekä ongittiin ja otettiin kasvomaalauksia.

Vaateliike Seepran perinteisen muotinäytöksen uutuustuotteita esitettiin näyttävästi:

Tämänvuotiset Rautilan Syysmarkkinat huipentuivat kyläyhdistyksen omaan huumoripitoiseen Wanhanajan muotinäytökseen, jossa esiteltiin ullakkojen helmiä 1960-luvulta. Muotinäytöksessä esiteltiin naisen elämää 1960-luvulla eriaiheisten asukokonaisuuksien avulla.

Tervetuloa vuoden päästä jälleen Rautilan Syysmarkkinoille!

Ota yhteyttä p. 040 748 9449 tai soila.jaakkola(at)rautila.fi


 

Kesäteatteriretki Laajoen kesäteatterin esitykseen "Matkalaukkukostaja"su 30.7. Tapio Ranta näytteli tänä vuonna poliisia. Kristiinan bussissa 38 retkeläistä.

Kesäteatteriretki Wanha-Vinkkilän kyläyhdistyksen esitykseen "Rollaattorikapina" Himoisten vanhalla kyläkoululla su 9.7. Kuvassa vanhainkodin kapinaa johtanut Vieno Koski alias Pirkko Tammelin. Näytöksessä mukana parisenkymmentä kyläyhdistysläistä.

Uimakoulu Rautilan rannassa 3.-7.7. Lämmittelijät seuraavat matkauintisuoritusta ikkunasta

Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa la 17.6. arpajaiset ja lapsille ongintaa

Rautilan VPK 100 vuotta la 10.6 Tanssit Vehmassalmen lavalla, kyläyhdistyksellä oli puffetti ja makkaranmyynti. Kiitokset koko Riky-tiimille urakasta!

Esiintyjinä Frederik, Danny ja Tuure Kilpeläinen

la 27.5. kevättalkoot saunalla: Tehtiin polttopuita, siivottiin ranta ja saunarakennukset. Kiitokset mukana olleille: Veli-Matti A, Marja H, Åke H, Heikki H, Heikki J, Osmo K, Tuula K, Ismo S, Helinä S, Jali S ja Teija V.

112-päivä la 11.2. Rautilan VPK:lla Rautilan VPK:n ja Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen yhteinen 112-tapahtuma järjestettiin jo viidettä kertaa. Ohjelmassa oli kalustoesittelyn lisäksi tehtävärata kaikenikäisille (mm. savusukellusta ja hätänumeroon soittamista), mönkkäriajelua, poniajelua, 100-vuotisjuhlapiirustuskilpailu, kasvomaalausta, valistuspiste, arpajaiset ja kahvitarjoilu.  Kyläyhdistyksen teltassa oli myynnissä hernekeittoa ja grillimakkaraa sekä linnunpönttöjä. Uutuutena lepakonpönttö!


Vuonna 2016

Jouluglögit saunalla pe 23.12 ja joulusauna 24.12. Nautittiin avantouinnista ja joulunajasta.

Kyläyhdistyksen pikkujoulut jäsenille la 10.12. Himoisten vanhalla kyläkoululla. Paikalla 32 jäsentä eli yli kolmasosa jäsenistöstä! Nautimme jouluruoasta ja hauskasta ohjelmasta. Kiitokset kaikille osallistujille, joulupukille ja etenkin Pirkko ja Heikki Tammelinille!

 

Perfect Home -tuote-esittely saunalla su 27.11. Sisustustuotteita esitteli Tarja Arola ja emäntänä toimi Eeva Lahtivuo. Paikalla yhteensä 10 hlöä.

Kiukaanvaihtotalkoot saunalla la 26.11. Kiuas saatiin asennettua paikoilleen kuuden miehen voimin ja grillieväät nautittiin. Kiitokset talkooväelle: Åke H, Heikki H, Heikki J, Osmo K, Mervi N, Kimmo R ja Helinä S.

Vanha kiuas pois ja uusi sisään!

Evelace-tuote-esittely su 23.10. saunalla. Alusasuja esitteli naisvaltaiselle kuulijakunnalle Heljä Antola. Tilaisuuden emännöi Helinä Seppälä. Paikalla yhteensä 14 hlöä.

Syystalkoot rantasaunalla la 15.10. Kannettiin puut sisään, maalattiin rakennusten päädyt ja siivottiin. Puuhien lomassa nautittiin hernekeittolounas ja kahvit. Kiitokset talkoolaisille: Veli-Matti A, Heikki J, Osmo K, Kimmo R, Helinä S, Jali S, Heikki V & Oili V.


Rautilan Syysmarkkinat 4.9. Vehmassalmen tanssilavalla

Kiitokset kaikille osallistujille: kävijöille, myyjille, näytteilleasettajille, Vuorelan Katille & mannekiineille, Liisa Jalavalle & facebookryhmäläisille, Kirppu-ponille & huoltojoukoille, Essille kasvomaalauksista, kirppisporukalle, arpajaispalkinnon lahjoittaneille kuin järjestelyihin osallistuneille. Kiitokset myös kyläyhdistyksen kautta tuotteitaan myyntiin asettaneille: Isotorpan tila (kurkut), Teppo Laaksonen (hunaja), Saariston Leipä ja Kauppapuutarha Verso (kukat).

Rautilan rantasaunan saunaviikonlopun voitti tikkakisassa Matti Pelletvuori, 40 pistettä. Onnea!

Myyntiä sisällä ja ulkona Rautilan Syysmarkkinoilla

Asiakkaita jonottaa keittolounaalle / Tikkakisa käynnissä

Liisa & Facebook-ryhmä / Rautilan VPK valistaa / Pirkko juontaa muotinäytöstä

Vaateliike Seepran järjestämä muotinäytös

Muotinäytös keräsi paljon katsojia

Lastenohjelmassa mm. Kirppu-poni, kasvomaalausta, ongintaa, paloautoja


Tour de Vehmaa -pyöräilytapahtuman vierailukohde nro 3: Rautilan rantasauna su 31.7. Mehutauolle pysähtyi vieraskirjan mukaan 35 pyöräilijää. Rantasaunalla oli myös Vehmaan vesistöjen hoito- ja suojeluyhdistyksen infopiste.

Retki Laajoen kesäteatteriin "Akka vaikka väkisin" su 31.7. Rannan Tapio näytteli mainiosti Unto Väliahoa, Eräveikkojen ex-puheenjohtajaa. Kyläyhdistysläisiä ja Rautilan VPK-laisia oli Holmbergin Kristiinan bussissa mukana 48.

Nostalgiatanssit Vehmassalmen lavalla la 23.7. Esiintymässä oli Juha Hostikka & Dallapé ja The Sharks. Kyläyhdistys järjesti puffetin ja makkaramyynnin.

Takalaatikkokirppis Rautilan VPK:n pihalla ke 13.7. Myyjiä paikalla seitsemän. Kauppa kävi aurinkoisessa säässä. Erityiskiitos Urpin Tuulalle sormustinkukkien, käsilaukkujen ja lompakkojen myyntituoton lahjoittamisesta kyläyhdistykselle!

Uusi musta penkki Rautilan rantasaunalle tilattiin Manun kestokalusteesta.

Vehmassalmen vesikasvien poistonäytös Kaislikossa Suhisi 12.-13.7. Kyläyhdistyksen sauna toimi huoltopisteenä Vehmaan vesistöjen hoito- ja suojeluyhdistyksen (VeVe) järjestämässä tempauksessa. Kyläyhdistys huolehti niittoväen muonituksen. Keittolounailla ja voileipäkahvilla oli molempina päivinä 25 talkoolaista. Kuva otettu Rautilan rantasaunan laiturin päästä kaislojen niitosta.

Retki Wanha-Vinkkilän kesäteatteriin "Kahen akan loukussa" su 3.7. Sihteerimme Pirkko Tammelin loisti Bertta-anopin roolissa täydelle katsomolle. Kyläyhdistyksen voimin paikkoja täytettiin 30.

Takalaatikkokirppis Rautilan VPK:n pihalla ke 15.6. Myyjiä oli paikalla kuusi. Kauppa kävi ja puffetista nautittiin mm. raparperipiirakkaa.

Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa la 11.6. kojustamme löytyi arpajaiset sekä ongintaa lapsille. Kiitämme tuesta! Kiitokset myös kaikille arpajaispalkintoja lahjoittaneille: Askondi, Kalannin Säästöpankki Vehmaan konttori, Lähitapiola, Manun kestokaluste, Merililian, Parturi-Kampaamo Kati, PK-Puu, Siwa Vehmaa, S-Market Vehmaa, St1, TeeTee Tarvike, Torpparin tupa, Turun AsennusTeam, Turun Seudun Osuuspankki Vehmaan konttori ja Vehmaan apteekki.

Siivous-, maalaus- ja puutalkoot saunalla la 28.5. Kiitokset kaikille talkoolaisille: Veli-Matti A, Janne A, Riku A, Marja H, Åke H, Heikki J, Veikko K, Mervi N, Kimmo R, Leila-Maija S, Monica S, Helinä S ja Jali S.

Kaatuneitten muistopäivän 15.5. lippukulkue, seppeltenlasku sankaripatsaille ja puheenjohtaja Jussi Jaakkolan puhe Vehmaan kirkossa

 

Ystävänpäivätapahtuma 14.2. Rautilan VPK:lla

Ohjelmassa oli Rautilan VPK:n kalustoesittely, mönkkäriajelua, savusukellusteltta sekä kahvitarjoilu 112-päivän merkeissä. Savusukellusteltassa pääsi kokeilemaan, miten pehmolemmikin pelastaminen sankassa savussa onnistuisi. Onnistunut suoritus palkittiin leikkimielisellä savusukellusdiplomilla ja tikkarilla.

Kyläyhdistys järjesti lapsille ja nuorille linnunpönttöpajan, myi valmiita linnunpönttöjä, piti arpajaiset sekä makkara- ja hernekeittopuffetin. Lapset pääsivät myös Kirppu-ponin rattaille. Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistujille, arpavoittojen lahjoittajille (S-market Vehmaa / Kalannin Säästöpankki Vehmaan konttori / St1 / yksityiset) sekä koko tapahtuman talkooväelle!

Irjalan kentän jäädytystalkoot 21.1. Kiitokset jäädytysporukalle!


Vuonna 2015

Puu- ja siivoustalkoot rantasaunalla 28.11. Kiitokset talkooväelle: Veli-Matti A, Vesa A, Heikki J, Osmo K, Mervi N, Kimmo R, Ismo S, Helinä S, Jukka V.

Teimme pikkujouluretken pe 20.11. Domino-teatteriin Turkuun katsomaan Valtteri Roihan kirjoittamaa Luolamiehen ruuhkavuosia. Kristiinalle kiitos mukavasta kyydistä.

Rautilan syysmarkkinat la 29.8. Vehmassalmen tanssipaviljongilla

  • Ensimmäiset Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen järjestämät Rautilan syysmarkkinat onnistuivat yli odotusten! Kiitokset kaikille osallistujille - niin taiteilijoille, myyjille, näytteilleasettajille, mannekiineille, kävijöille kuin järjestelyihin osallistuneille.
  • Kiitokset arpajaispalkinnoista: S-Market Vehmaa, Merililian, Parturi-Kampaamo Kati ja Saariston Leipä.
  • Kyläyhdistyksen saunaviikonlopun voittivat tikkakisasta Matti Pelletvuori ja Olli Äärisalo. Molemmilla tuloksena 38 pistettä.

 


Nostagiatansseissa la 25.7. Vehmassalmen tanssipaviljongilla esiintyivät Umberto Marcato ja Eino Grön orkestereineen. Kyläyhdistyksen pitämässä puffetissa ja makkaramyynnissä mukava vipinä.


Retki Laajoen kesäteatteriin ke 22.7. katsomaan Laajoenummen suutareita. Tänä vuonna Rannan Tapsa ajoi hevosta. Retkeläisiä oli Simolan ison bussin verran.


Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa la 13.6. arpajaiset sekä linnunpönttöjen ja t-paitojen myyntiä.

Kiitokset arpajaispalkintojen lahjoittajille: Kalannin Säästöpankki, Manun kestokaluste, Merililian, Parturi-kampaamo Kati, PK-Puu, Rautilan Puusepät, Siwa, S-Market Vehmaa, ST1, Tee Tee Palvelut, Torpparin Tupa, Turun Seudun Osuuspankki Vehmaan konttori, Vehmaan apteekki, Vehmaan kirjasto, Vilu Cafe, Vilumarket


Avoimet kylät la 6.6. rantasaunalla. Liikunnallisessa ohjelmassa oli sauvakävelyä, joogaa, tennistä, frisbeegolfia, VPK:n kuntosalia, melontaa ja uintia saunan kera. Jussi esitteli kyläyhdistyksen toimintaa. Lisäksi kunnan tonttiesittely.


Puu- ja siivoustalkoot saunalla 16.5. klo 9-16. Polttopuita tehtiin klapi- ja halkomakoneen voimin, siivottiin uimaranta ja sen ympäristö sekä siivottiin sisätilat. Välillä nautittiin Helinän tekemää perunasoppaa. Kiitokset runsaslukuiselle talkooväelle: Veli-Matti A, Vesa A, Olli-Pekka A, Heikki J, Veikko K, Osmo K, Tuula K, Eeva L, Marja-Leena M, Mervi N, Pirjo-Riitta P, Kati R, Kimmo R, Oiva R, Monica S, Helinä S, Jali S, Jukka V ja Teija V.


112-tapahtuma oli Rautilan VPK:lla Laskiaissunnuntaina 15.2. klo 11-15. Kyläyhdistyksellä oli hernekeitto- ja makkarapuffetti, jossa pidettiin myös arpajaiset ja myytiin erikokoisia linnunpönttöjä. Pönttöpajassa lapsilla oli mahdollisuus askarrella itse linnunpönttö. Hyvä talvikeli mahdollisti mäenlaskun. Rautilan VPK esitteli kalustoa, ajelutti lapsia ja lapsenmielisiä mönkkärillä ja paloautolla, ja tarjosi kahvit.

Kiitokset arpajaispalkintoja lahjoittaneille: Kalannin Säästöpankki, Rautilan puusepät, St1, Turun Seudun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki, Vilu-market.


Vuonna 2014

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet 6.12: Vehmaan kirkon jumalanpalveluksen jälkeen oli kyläyhdistyksemme vuoro tehdä lippukulkue seppeltenlaskuun sankarihaudoille. Kyläyhdistyksemme puheenjohtaja Jussi Jaakkola piti puheen sankaripatsaalla.

Pikkujouluretki toteutettiin raveihin Metsämäkeen lauantaina 29.11. Ohjelmassa oli jännitystä ja makunautintoja 12 hengen hyvässä seurassa.

Päivä paloasemalla la 22.11. klo 10-14. Rautilan VPK:lla kaluston esittely ja kahvitarjoilu. Lapset ratkoivat palontorjunta-aiheisia kysymyksiä rastipolulla. Kyläyhdistyksellä oli makkaragrilli kuumana.

Polttopuutalkoot rantasaunalla 8.11. Suurin osa rangoista tehtiin klapeiksi ja haloiksi. Lounaaksi nautittiin herkullista hernekeittoa. Kiitos talkoolaisille: Veli-Matti A, Heikki J, Veikko K, Oskari K, Petri P, Ismo S ja Helinä S.

Naisten ilta 18.10. rantasaunalla. Hemmoteltiin kasvo-, käsi- ja jalkahoidoilla, kuntoiltiin beach jumppa, nautittiin saunan lämmöstä ja nyyttäripöydän antimista.

Retket 13.7. ja 31.7. Laajoen kesäteatteriin "Onnenkantamoinen kaukaa"-näytöstä ja Rannan Tapion taksiautoilua katsomaan. Bussit olivat molemmilla kerroilla mukavasti täynnä.

Retki Tummamäen luontopolulle 16.7. Lahdingonkyläyhdistyksen kutsusta. Kierrettiin luontopolku mainion opastuksen kanssa ja tarkasteltiin lahjoittamiemme linnunpönttöjen "varaustilanteita". Nautittiin ihanasta kesäillasta laavulla makkaranpaiston, lättyjen ja raparperipiirakan ryydittämänä. Kiitokset kutsusta!

kuva2kuva1

Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa 14.6. meillä oli arpojen, linnunpönttöjen ja t-paitojen myyntiä. Kaikkien arpoja ostaneiden kesken arvottiin saunaviikonloppu: onni suosi Mika Haukkaa. Kiitokset kaikille arpoja ostaneille!

Kiitokset myös kaikille palkintoja lahjoittaneille: Kalannin Säästöpankki, Merililian, Noitavasara, Parturi-kampaamo Kati, PK-Puu, Sala Pakjai Restaurant, Sarate Design, S-Market Vehmaa, ST1, Torpparin Tupa, Tuitukas, Turun Seudun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki, Vehmaan Apteekki sekä Vilu-market.

Avoimet kylät -tapahtuma la 26.4. Esittelimme sekä kyläyhdistystä ja sen toimintaa että kylää lämmittämällä saunan ja kokoamalla yhteen erilaisia tapahtumia. Rautilakeskuksessa oli taidenäyttely, kahvila, Rautilakeskuksen tontti- ja asuntoesittely, Vehmaan kunnan kaavatonttien myynti- ja esittelypiste, Turunseudun Osuuspankin standi ja sepänpaja Noitavasarassa avoimet ovet.

Taidenäyttely sisälsi Voitto Vikaisen grafiikan töitä, Vikaisen ja Aarne Niinivirran öljyväritöitä, Juhani Vuorisalmen veistoksia, Jarkko Rothin graniittiveistoksen Auringonnousu, Jon Karstenin kipsiveistoksen Merenneito sekä muiden suomalaisten taiteilijoiden moderneja öljyväri - ja grafiikantöitä.

Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja liikkeellä oli mukavasti ihmisiä. Saunomaan uskaltautui parisenkymmentä kylpijää.

Teatterimatka Linnateatterin 39 askelta -näytelmään toteutettiin 20.2.2014. Matkustettiin yhdessä bussilla ja nautittiin maittavaa ruokaa ennen näytöstä Blanco-ravintolassa. Matkalla oli mukana 20 kyläläistä.

112-päivä Rautilan VPK:lla 9.2.2014. VPK esitteli kalustoaansa ja toimintaansa: katsottiin pintapelastusnäytöksiä kyläyhdistyksen rantasaunalla. Kyläyhdistys myi linnunpönttöjä. Luistelu rantasaunan rannassa peruuntui huonon sään takia. Puffetista myytiin hernekeittoa ja makkaraa.

Laatua! -hankkeen aloituskokous 11.1.2014 Rautilan rantasaunalla: Kiitokset osallistuneille Olli-Pekka A, Veli-Matti A, Piia I, Tauno L, Tapio R ja Helinä S.


Vuonna 2013

Puunkeräystalkoot 16.12.2013: Kiitokset talkoolaisille Veli-Matti A, Heikki H, Henrik H, Heikki J, Tapio R, Jali S ja Helinä S.

Sadonkorjuutapahtuma Rautilassa 24.8.2013 - Kiitokset kaikille kävijöille Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen tukemisesta! Tapahtumassa nautittiin taiteesta, Reijo Mäen signeeratuista dekkareista, taidearpajaisista, myyntikojen antimista, tikanheitosta ja vehmaalaisen vaateliike Seepran järjestämästä muotinäytöksestä. Tämänvuotinen tapahtuma oli laajentunut myös Wanha-Vikaisen piha-alueen ulkopuolelle. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Rautilan VPK:n järjestämään pelastusnäytökseen ja kokea elämyksiä Nuorten tuottajien kotieläinpihalla sekä erilaisten menopelien kyydissä. Tapahtumassa oli mukana myös Kiinteistö Pro Oy, joka järjesti Rautilakeskuksessa asuntonäyttelyn, puffetin, taidenäyttelyn ja arpajaiset. Rautilan tonttitarjontaa esittelivät Vehmaan kunnan edustajat - tontteja on edelleen jäljellä!

Kiitokset talkoolaisille!

Muistojen Vehmassalmi -Nostalgiatanssit Vehmassalmen lavalla 27.7.2013. Kiitokset kaikille puffetin ja makkarakojun asiakkaille!

Kiitokset talkoolaisille: Veli-Matti A, Anni A, Artturi A, Jarkko A, Heikki H, Kati H, Juha J, Kirsi J, Miisa J + Santeri, Mari L, Jouni P, Tamara P, Kati R-A, Kati R, Jali S, Helinä S, Elina T ja Teija V!

Hyvää Vehmaalla -tapahtuma 25.5.2013. Kiitokset kaikille arpajaisvoittoja antaneille yrityksille: Kalannin Säästöpankki, Parturi-kampaamo Kati, Ravintola Ristentorppa, Sarate Design, S-Market Vinkkilä, ST1, Tuitukas, Turun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki Vehmaan konttori, Vehmaan Apteekki, Vehmaan PK-Puu sekä Vilumarket.

Kiitokset kaikille arpoja ostaneille! Muistathan, että jokainen ostamasi puinen arpa on saunaraha, joka oikeuttaa ensi talvikautena 1.9.2013-31.5.2014 yhteen ilmaiseen talvisaunakäyntiin!

Laude- ja polttopuutalkoot 18.-19.5. Polttopuut saatiin vihdoin pilkottua ja uusilla lauteilla kelpaa aloittaa kesäkauden saunominen. Kiitokset talkoolaisille: Juho A, Olli-Pekka A, Risto A, Veli-Matti A, Vesa A, Heikki J, Kirsi J, Veikko K, Jouni P, Helinä S, Tuomo U, Jukka V ja Teija V.

Polttopuutalkoot 26.-29.4. Kiitämme ahkeria talkoolaisia: Veli-Matti A, Heikki J, Jouni P, Tapio R ja Jali S.

Renkaidenvaihtotapahtuma 7.4. vaihtui lumisateen takia linnunpönttötalkoiksi ja linnunpönttöjen myyntitapahtumaksi. Kiitämme tuesta kaikkia linnunpönttöjä ostaneita! Kiitokset talkoolaisille: Juho A, Risto A, Veli-Matti A, Vesa A, Heikki J, Mari L, Jouni P, Tapio R ja Helinä S.

Laskiaisriehassa 10.2. Kyläyhdistyksen ja Rautilan VPK:n yhteistapahtumassa oli linnunpönttöjen valmistusta ja myyntiä, 112-päivän viettoa, mönkijäajelua, poniajelua, mäenlaskua ja puffetti. Yksi uskalias kokeili savusukellusvarustusta. Palomiehet näyttivät, mitä tapahtuu, jos yrittää sammuttaa rasvapaloa vedellä. VPK-nuoret näyttivät sammutustaitojaan sammutuspeitteen avulla. Nautittiin VPK-naisten kahvista ja laskiaispullista sekä kyläyhdistyksen myynnissä olleista grillimakkaroista, mehusta ja hernekeitosta.


Vuonna 2012

Pikkujouluretkellä 25.11. keilasimme, söimme ja nautimme - kiitokset osallistuneille ja Piilisen Pentille mukavasta kyydistä!

Kiitokset Sadonkorjuumarkkinoiden (25.8.) järjestäjille kyläyhdistyksen saamasta lahjoituksesta.

Kiitokset talkoolaisille

6.10. Polttopuutalkoot: Veli-Matti A, Juho A, Olli-Pekka A, Risto A, Vesa A, Veikko K, Jouni P, Tapio R, Helinä S, Jukka V ja Teija V!

4.8. Maalaus- ja laudoitustalkoot: Veli-Matti A, Juho A, Kari A, Olli-Pekka A, Risto A, Vesa A, Heikki J, Juha J, Kirsi J, Pentti P, Teija R, Timo R, Helinä S, Satu V ja Teija V!

13.7. Nostalgiatanssit: Veli-Matti A, Anni A, Artturi A, Jarkko A, Heikki H, Kati H, Juha J, Kirsi J, Miisa J + Santeri, Eeva L, Jouni P, Kati R-A, Jali S, Helinä S, Elina T, Satu V ja Teija V!

24.6.Vihtatalkoot: Juho A, Kari A, Lyyli A, Risto A, Veli-Matti A, Vesa A, Heikki J ja Helinä S!

4.6. Rantasaunan siivoustalkoot: Veli-Matti A, Juha J, Kirsi J, Pentti P ja Helinä S!

Kiitokset Hyvää Vehmaalta -tapahtumassa 26.5.2012 kaikille arpoja ostaneille! Kiitokset myös palkintojen lahjoittajille: Agrimarket Vehmaa, Amway, Askondi, Kalannin Säästöpankki, Merililian, Parturi-kampaamo Kameleontti, Parturi-kampaamo Kati, Rautilan Puusepät, Ravintola Ristentorppa, Siwa, S-Market Vehmaa, Vapaavalinta, Vehmaan Apteekki, Vilumarket sekä yksityiset lahjoittajat.

Talkoot saunalla helatorstaina 17.5.

Suurkiitokset: Juho A, Olli-Pekka A, Risto A, Veli-Matti A, Vesa A, Liisa F, Heikki H, Henrik H, Heikki J, Kirsi J, Juha J, Kirsi J, Jouni P, Tapio R, Helinä S, Tuomo U, Jukka V ja Teija V.

Erityiskiitos: Maanrakennus Henrik Honkanen


Linnunpönttötapahtuma 24.3. Rautilan VPK:lla
Kiitos tapahtumaa tukeneille yrityksille: Vehmaan PK-Puu Oy, Askondi Oy, BJ-Team Oy sekä Rautilan VPK

Talkoolaiset: Veli-Matti A, Olli-Pekka A, Heikki J, Juha J, Kirsi J, Jouni P, Tapio R, Elina T, Helinä S
Takaisin etusivulle