22.8.2021

Ajankohtaista

  • Rautilan Syysmarkkinat su 5.9. peruttu koronatilanteen takia
  • Saunan kesäkauden päättäjäiset pe 27.8. klo 18-21 musauinnin merkeissä
  • Syyskuusta alkaen kylmäuinti perjantaisin klo 19-21 Rautilan saunalla

Olavi Larjama & Rautila-kirjan uusi painos. Kuva Osmo Krookila 3.7.2020


KYLÄBRÄNDÄYS

Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry:n, Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen ja Pyhämaan matkailuyhdistyksen yhteisen hankkeen "Place branding for rural development" (vapaasti kääntäen Maaseudun kyläbrändäys) tavoitteena on lisätä kylien vetovoimaisuutta. Hankkeessa parannetaan kylien brändäystä ja markkinointia sitouttamalla maalle muuttaneita ihmisiä ja vetämällä puoleensa uusia asukkaita. Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen tavoitteena hankkeessa on tehdä Rautilan kylälle oma brändi ja asukashankinnan toimenpidesuunnitelma. Hankkeen edistymistä voi seurata hankkeen blogista https://kylabrandays.home.blog/

PROJEKTISSA TAPAHTUU SEURAAVAKSI:

Projektin päätös siirtynyt marraskuulle 2020

PROJEKTISSA TAPAHTUNUTTA:

Rautila-brändin julkistettiin Rautilan Syysmarkkinoilla su 6.9. Rautila-brändin julkistivat Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen pj Jussi Jaakkola (vas.), Ravakan kansainvälisten asioiden koordinaattori Juuliska Seikola sekä uutta Rautila-logoa ja Rautilan brändikäsikirjan ilmettä käyttävät rollupit suunnitellut kyläyhdistyksen tiedottaja Soila Jaakkola.

Rautila-brändin käyttöönottokoulutuksessa 1.7.2020 kuulimme ohjeet uuden Rautila-brändin ja -logon käyttämiseksi. Kokeilimmekin Rautila-logoa ja uutta värimaailmaa heti painamalla kirjanmerkkejä myyntiin.

Kuvassa kouluttajat Mari Lounavaara ja Jaana Waari (Suunnitelutoimisto Majame)

Rautilalaisten, pyhämaalaisten ja latvialaisten opintomatka Ruotsin Taalainmaalle 26.-29.8. Seminaarimatkan aikana kuulimme ruotsalaisten kokemuksia Taalainmaan brändäyksessä ja vierailimme kahdessa yrityksessä.

Suomalaisia osaanottajia Rättvikin laiturilla / Kaikki ruotsalaiset, latvialaiset ja suomalaiset osallistujat yhteiskuvassa Morassa Vasaloppet-urheilutapahtumien maalin alla

Brändityöpajassa ti 18.6. Suttiossa pohdimme ihmislähtöistä Rautilaa, tiedonvälitystä ja loimme toimintakartan.

Rautilalaisten, pyhämaalaisten ja ruotsalaisten tutustumismatkalla Latviassa 11.-14.6. vierailimme monessa yrityksessä, tutustuimme paikallisiin Leader-projekteihin ja osallistuimme työpajoihin. Kuvia Menneet tapahtumat -sivulla.

Brändityöpajassa su 26.5. pohdimme, millainen Rautila on ja loimme Rautilaa kuvaavia tarinoita. Paikalla oli 8 luovaa kyläläistä kahden ohjaajan opastuksessa.

Latvialaiset ja ruotsalaiset kylässä Rautilassa 8.5.2019: Illanviettoa suomalaiseen tyyliin: saunottiin Rautilan rantasaunassa, uitiin ja syötiin iltapalaa 27 vieraan voimin.

Rautilan kyläkysely: Kaikille avoimeen kyselyyn vastasi 8.4. mennessä yhteensä 90 henkilöä ja Rautilassa asuvien kyselyyn 28. Upeaa, että näin moni on kiinnostunut kylämme kehittämisestä - kiitokset kaikille vastaajille!


Tarjottimia ja kangaskasseja myynnissä

Tarjottimia on kolmea kokoa: pieni 15 € (27x13cm), keskikoko 18 € (27x20cm) ja iso 24 € (42x32cm). Isoa tarjotinta on kahdella eri kuvalla. Tarjotin on kotimaista koivua.

Ekologinen, harmaa tai oranssi kangaskassi 6 €

Myynnissä:
Vehmaan kirjastossa, Rautilan saunalla tai soita ja tilaa: 040 517 6511 /Jussi

 


Liity kyläyhdistyksen jäseneksi

Liity kyläyhdistyksen jäseneksi palauttamalla jäsenhakulomake saunalle tai täytä lomake verkkosivuillamme. Siirry jäsenhakemussivulle. Muista maksaa jäsenmaksu kyläyhdistyksen tilille. Henkilöjäsenet 10 e/vuosi, yritys- ja yhteisöjäsenet 50 e /vuosi.


  

  

k