Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2021

Vuosi 2021 alkoi siitä mihin edellinen vuosi päättyi eli koronan aiheuttamiin rajoituksiin. Rantasauna pysyi suljettuna kesäkauden alkuun asti, eikä muutakaan toimintaa Irjalan kenttää lukuun ottamatta ollut. Kentällä oli pitkä ja vilkas luistelukausi, joka alkoi 8. tammikuuta. Kentälle saatiin kunnalta uudet LED-valot, jotka Sähköasennus Rinne & Laurila asensi talkootyönä. Kesä saunottiin normaalisti ja talvisaunominenkin jatkui koko syyskauden. Ainoa kesätapahtuma oli Tour de Vehmaa -pyöräily. Loppuvuodesta osallistuimme kolmiin joulumyyjäisiin. Lisäksi pidimme vuoden aikana kolmet talkoot. Vietimme marraskuussa yhdistyksen 40-vuotisjuhlia pikkujoulujen merkeissä Turun lentoasemalla. Seuraava luistelukausi Irjalassa alkoi poikkeuksellisesti jo marraskuun lopussa.
Uutena toimintamuotona pidimme kesä- ja heinäkuussa myyntihyllyä Vinkkilässä avatussa Vemo’s -lähituotepuodissa. Myynnissä oli koko repertuaarimme. Uutena tuotteena teetimme loppuvuodesta seinäkalenterin vuodelle 2022.
Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 153 eli kasvoi edellisvuodesta 10 %.
Alla luettelo hallituksen toiminnasta, tapahtumista kronologisessa järjestyksessä sekä muusta toiminnasta.

Hallituksen kokoonpano ja kokoukset
Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Mervi Nyström varapuheenjohtaja, Marika Seppälä sihteeri, Pirkko Tammelin rahastonhoitaja.

Muut jäsenet: Veli-Matti Ahokas, Osmo Krookila, Eeva Lahtivuo, Ismo Salo ja Helinä Seppälä.
Varajäsenet: Heikki Jaakkola, Soila Jaakkola, Tuula Krookila ja Kimmo Rantanen.
Toiminnan tarkastajat: Marja ja Åke Holmroos, varalla: Anne ja Tapio Ranta.
Kokoukset: Hallitus kokoontui 6 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan rantasaunalla ja etäyhteydellä 10.6., johon osallistui 13 henkilöä, sekä syyskokous 7.11. saunalla, jolloin osallistujia oli myös 13.

Tapahtumat
22.5. pidimme perinteiset kevättalkoot rantasaunalla. Ohjelmassa oli siivouksen lisäksi kunnan puistossa tuulen kallistamien puiden kaataminen ja kuljettamien saunalle. Talkoissa oli 17 henkilöä. 
Saunan kesäkausi alkoi 7.6. Saunaa lämmitettiin arki-iltaisin 27.8. asti.
26.–30.7. oli Rautilan saunarannalla perinteinen uimakoulu
26.7. teimme retken Nutturlan Makasiiniteatteriin katsomaan Tuplakupla-näytelmää. Reissussa oli 24 kyläläistä ja Kristiina ratin takana.
28.7. pidimme niitto- ja puutalkoot Irjalan kentällä. Keräsimme niitetyn heinän, siivosimme laavun ympäristön ja teimme nuotiopuita. Koko päivän kestäneessä sateessa ahkeroi 9 yhdistysläistä.
1.8. osallistuimme Vehmaan MTK:n Tour de Vehmaa pyöräilytapahtumaan. Sauna oli lämpimänä ja puffetissa grillimakkaraa. Pyöräilijöitä oli liikkeellä yli 80.
27.8. päätettiin Rautilan rantasaunan kesäkausi musauinnin merkeissä.
16.10. osallistuimme Leader Ravakan järjestämälle retkelle Salon Mathildedaliin. Tutustuimme Mathildedalin, Teijon ja Kirjakkalan nähtävyyksiin ja palveluihin. Tutustuimme matkan aikana paikallisiin yrittäjiin ja kyläyhdistyksen toimintaan.
24.10. pidimme saunalla syystalkoot. Ohjelmassa oli perinteiset polttopuiden teko ja siivoaminen. Talkoissa oli mukana 9 henkilöä.
13.11. vietimme yhdistyksemme 40-vuotisjuhlia ja pikkujouluja Turun lentoasemalla. Kuulimme kentän historiasta ja tulevasta, söimme ja joimme, kuulimme kyläyhdistyksen historiasta Kaarina Sacklenin ja puheenjohtajan esityksin ja nautimme Ari ”Vaakku” Varjuksen musiikkiesityksestä 24 jäsenemme voimin.
20.11. osallistuimme Lahdingon kyläyhdistyksen joulumyyjäisiin. Myynnissä oli uunituore seinäkalenteri muiden artikkeleiden ohella.
26.11. osallistuimme Vehmaan joulunavaukseen. Myyntipöytämme oli Vehmaan seurakunnan järjestämänä sisätiloissa entisessä Rauta-Vehoksessa.
29.11. alkoi luistelukausi Irjalan kentällä.
11.12. osallistuimme Mietoisten Ulrikoiden Hyvän Mielen Joulumyyjäisiin Mietoisten maamiesseurantalolla, teemana kalenterit ja kuivakakut.
12.12. puheenjohtajan perhe vei yhdistyksemme tervehdyksen Vehmaan Lustasten 30-vuotisjuhliin Tanhuantuvalle.
17.12. päättyi talvisaunakausi kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi.  

Projektit
Place Branding for Rural Development
Projekti jatkui Rautilan esittelymateriaalin merkeissä. Valmista odotellaan 2022.

Muu toiminta
Kävijämäärä kyläyhdistyksen saunalla pieneni hieman edellisestä vuodesta. Molempina vuosina (2020 ja 2021) käyttökatko oli 5 kuukautta. Kävijämäärä pieneni 2681 kävijästä 2506:een. Saunan vuokraaminen oli samalla tasolla kuin edellisenäkin vuotena.
Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa yhdistyksen tiedottaja. Kyläyhdistys pitää aktiivisesti yllä myös facebook-sivua.

Talous 
Yhdistyksen tulonlähteitä olivat jäsenmaksut, tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen, talvisaunamaksut sekä tuotemyynti. Merkittävimmät tulonlähteet olivat seinäkalenteri ja saunan vuokraaminen.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle toiminnallista vuotta 2022!

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus