Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry


TOIMINTAKERTOMUS 2017


Kyläyhdistyksen toiminta vastasi pääpiirteittäin edellistä vuotta. Olimme mukana viidessä tapahtumassa. Sen lisäksi järjestimme Rautilan Syysmarkkinat ja kolme tuote-esittelytilaisuutta. Retkeilimme kahteen kesäteatteriin, pidimme omat pikkujoulut sekä kahdet talkoot. Tämän lisäksi saunoimme ahkerasti niin kesällä kuin talvellakin, uimakouluja unohtamatta.

Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 124, eli kasvua edellisestä vuodesta saatiin noin 30 jäsentä.


Alla luettelo hallituksen toiminnasta, tapahtumista kronologisessa järjestyksessä sekä muusta toiminnasta.

 

Hallituksen kokoonpano ja kokoukset

Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Eeva Lahtivuo varapuheenjohtaja, Pirkko Tammelin sihteeri, Katriina Rahikkala-Anttila rahastonhoitaja.

Muut jäsenet: Olli-Pekka Ahokas, Veli-Matti Ahokas, Leena Heinonen, Mervi Nyström, Ismo Salo ja Helinä Seppälä.
Varajäsenet: Soila Jaakkola, Osmo Krookila ja Kimmo Rantanen.

Toiminnan tarkastajat: Marja ja Åke Holmroos varalla: Heikki Jaakkola ja Tapio Ranta.

Kokoukset: Hallitus kokoontui 6 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan rantasaunalla 23.4., johon osallistui 14 henkilöä, sekä syyskokous 5.11. Rautilan rantasaunalla jolloin osallistujia oli 13.

 

Tapahtumat

11.2. järjestimme perinteisen 112 -tapahtuman Rautilan VPK:n kanssa jo viidettä kertaa. Ohjelmassa oli kalustoesittelyn lisäksi tehtävärata kaikenikäisille (mm. savusukellusta ja hätänumeroon soittamista), mönkkäriajelua, poniajelua, 100-vuotisjuhlapiirustuskilpailu, kasvomaalausta, valistuspiste, arpajaiset ja kahvitarjoilu. Kyläyhdistyksen teltassa oli myynnissä hernekeittoa ja grillimakkaraa sekä linnunpönttöjä. 

27.5. pidimme kevättalkoot rantasaunalla. Ohjelmassa oli polttopuiden tekoa sekä uimarannan ja saunarakennusten siivoamista. Mukana oli 11 talkoolaista.

Saunan kesäkausi alkoi 29.5. Saunaa lämmitettiin arki-iltaisin 1.9. asti.

10.6. juhlittiin Rautilan Vapaaehtoinen Palokunta ry:n satavuotisjuhlia. Kyläyhdistyksen tervehdyksen päiväjuhlaan vei puheenjohtaja. Juhlapäivä huipentui illan suurtanssiaisiin, joissa kyläyhdistys piti puffettia ja myi grillimakkaraa. Tanssien pääesiintyjinä olivat Tuure Kilpeläinen, Frederik ja Danny.

17.6. osallistuimme Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan Vehmaan tapahtuma-aukiolla. Perinteiseen tapaan myimme arpoja, ongimme ja esittelimme yhdistyksen toimintaa.

18.6. oli Young Living -tuote-esittelytilaisuus rantasaunalla.

3.-7.7. pidettiin rantasaunalla Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulut. Alkuperäistä aikataulua jouduttiin myöhäistämään viikolla johtuen erittäin kylmästä merivedestä.

9.7. teimme kesäteatteriretken Wanha-Vinkkilän kyläyhdistyksen esitykseen "Rollaattorikapina" Himoisten vanhalle kyläkoululle. Sihteerimme näytteli ansiokkaasti vanhainkodin kapinaa johtanutta Vieno Koskea. Näytöksessä oli mukana parisenkymmentä kyläyhdistysläistä.

30.7. teimme retken Laajoen kesäteatteriin katsomaan näytelmää Matkalaukkukostaja. Tapio Ranta esitti tällä kertaa poliisia. Retkellä oli 38 matkalaista. Olimme liikkeellä Kristiinan bussilla.

3.9. järjestimme perinteiset Rautilan Syysmarkkinat Vehmassalmen paviljongilla. Myyjien määrä oli jonkin verran edellisvuotta pienempi. Sää oli kaunis ja kävijöitä paljon. Puffetti ja grilli ruokkivat nälkäisiä edellisvuoden tapaan. Lapsille oli poniajelua, kepparirata, kasvomaalausta ja ongintaa. Uutena ohjelmanumerona oli uusien paikallisten yrittäjien esittely. Lisäksi muotinäytöksiä oli kaksi erillistä. Ensimmäinen Seepran tuotteista ja toinen yhdistyksen jäsenten vinteiltä. Muotinäytökset niin kuin koko markkinatkin juonsi sihteerimme Pirkko Tammelin. Markkinoilla oli myös vanhojen Vehmaa-aiheisten valokuvien näyttely, jossa yhdistyksen keräämien kuvien lisäksi Martti Kauppila esitteli omia valokuviaan. Lisäksi ensiesiteltiin Vehmaa 100 - Rautila 500 non-stop valokuvaesitys.

17.9. pidimme Arctic Nutrition tuote-esittelytilaisuuden rantasaunalla.

29.10. oli Evelace-alusasujen tuote-esittelytilaisuus, jonka emännöi Helinä Seppälä.

9.12. osallistuimme perinteisille Hyvän Mielen Joulumarkkinoille Mietoisten maamiesseurantalolla. Myimme Vehmassalmi-aiheisia tarjottimia sekä kuivakakkuja.

16.12. järjestimme pikkujoulut Himoisten entisellä kyläkoululla. Vietimme hauskan illan yhdessä 25 jäsenemme kanssa nauttien joulupöydän antimista ja hauskasta ohjelmasta.

22.12. osallistuimme Vehmaan Elävään Joulukalenteriin tarjoamalla joulusaunan sekä glögiä ja pipareita luukusta 22.

27.12. pidimme vuoden toiset ja viimeiset talkoot. Teimme saunapuita ja siivosimme.

 

Muu toiminta

Kävijämäärä kyläyhdistyksen saunalla oli melko tarkalleen edellisen vuoden kaltainen eli 3394 nimeä saunakirjassa. Vuoden 2016 lukema oli 3395. Saunaa vuokrattiin edellisen kesän tapaan. Kesä oli kylmä ja sateinen, mutta talvisauna jopa edellisvuotta suositumpi.
Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa yhdistyksen tiedottaja. Kyläyhdistys pitää aktiivisesti yllä myös facebook-sivua.
Irjalan kenttä jäädytettiin kerran, mutta jää suli vesisateessa heti.
Kyläyhdistyksen hankinnat olivat 10 kpl rantatuoleja sekä uudet kaapinovet keittiöön. Uusi myytävä tuotesarja hankittiin. Syysmarkkinoiden valokuvanäyttelyn perusteella teetettiin kolme erikokoista höyrylaiva -aiheista tarjotinta, joita on myynnissä tapahtumissa sekä Vehmaan kirjastossa.

 

Talous 

Yhdistyksen tulonlähteitä olivat jäsenmaksut, tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen, talvisaunamaksut sekä tuotemyynti. Vehmaan kunnalta saatiin 1400 euron toiminta-avustus keittiön ovien uusimiseksi sekä rantakalusteisiin.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle toiminnallista vuotta 2018!

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus