Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry


TOIMINTAKERTOMUS 2015


Toiminnan täyteinen vuosi on taas takana. Toiminnan tukijalkoina ovat myös tämän vuoden aikana olleet jokavuotiset vakiintuneet tapahtumat ja rantasaunan yhteyteen liittyvät toiminnot. Suurin muutos yhdistyksen historiassa sen perustamisen jälkeen tapahtui tänä vuonna. Yhdistys on kirjattu yhdistysrekisteriin 24.4.1995 ja nyt kahdenkymmenen virallisen yhdistysvuoden jälkeen tehtiin ensimmäinen sääntömuutos ja jäsenrekisterin perustaminen. Ensimmäisen vuoden jäsenmäärä on 68.

Toinen maininnan arvoinen tapahtuma oli yli puolen vuosikymmenen jälkeen ensimmäinen itse järjestetty isompi yleisötapahtuma eli Rautilan syysmarkkinat.

Alla luettelo hallituksen toiminnasta, tapahtumat kronologisessa järjestyksessä sekä muu toiminta.


Hallituksen kokoonpano ja kokoukset

Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Eeva Lahtivuo varapuheenjohtaja, Jukka Virtanen sihteeri, Katriina Rahikkala-Anttila rahastonhoitaja.

Muut jäsenet: Veli-Matti Ahokas, Leena Heinonen, Kirsi Järvinen, Mari Leppälehto ja Jouni Pekkala.
Varajäsenet: Olli-Pekka Ahokas, Katriina Honkanen, Kati Rantanen ja Helinä Seppälä.

Toiminnan tarkastajat: Anne ja Tapio Ranta, varalla: Toni Hokuni ja Helke Korpela.

Kokoukset: Hallitus kokoontui 6 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan VPK:lla 27.3., johon osallistui 13 henkilöä, sekä syyskokous 3.11. Rautilan rantasaunalla jolloin osallistujia oli 13.


Tapahtumat

15.2. laskiaissunnuntaina järjestimme perinteisen 112 -tapahtuman Rautilan VPK:n kanssa. VPK esitteli kalustoaan ja ajelutti yleisöä mönkijän kärryssä. Lapset pääsivät laskemaan mäkeä. Kyläyhdistys piti puffettia ja myi linnunpönttöjä. VPK tarjosi kahvia ja laskiaispullia. Tapahtumassa oli mukavasti väkeä ja sääkin suosi. Talven ainoa pakkasviikonloppu osui juuri sopivasti ko. ajankohtaan. Tapahtumapaikalla järjestelyissä oli mukana 9 yhdistysläistä. Laskiaisriehasta oli lehtijuttu ennen ja jälkeen tapahtuman.

16.5. pidimme puu- ja siivoustalkoot rantasaunalla. Siivottiin ranta kaisloista ja tehtiin halkoja ja klapeja kunnan lahjoittamista rangoista. Ruokahuollosta vastasi Helinä tarjoten makkarasoppaa. Mukana oli 19 talkoolaista.

Saunan kesäkausi alkoi 1.6. Saunaa lämmitettiin arki-iltaisin 28.8. asti.

6.6. osallistuimme Varsinais-Suomen kylät ry:n järjestämään Avoimet kylät -tapahtumaan. Liikunnallisen päivän ohjelmassa oli sauvakävelyä, joogaa, tennistä, frisbeegolfia, VPK:n kuntosali, melontaa sekä uintia ja saunomista. Sää oli pilvinen ja ihmisiä liikkeellä vähän.

13.6. osallistuimme Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan Vehmaan tapahtuma-aukiolla. Myimme arpoja, t-paitoja ja linnunpönttöjä sekä esittelimme yhdistyksen toimintaa.  Arpajaispalkinnot lahjoittivat: Kalannin Säästöpankki, Manun kestokaluste, Merililian, Parturi-kampaamo Kati, PK-Puu, Rautilan Puusepät, Siwa, S-Market Vehmaa, ST1, Tee Tee Palvelut, Torpparin Tupa, Turun Seudun Osuuspankki Vehmaan konttori, Vehmaan apteekki, Vehmaan kirjasto, Vilu Cafe, Vilumarket.

22.7. teimme retken Laajoen kesäteatteriin katsomaan Laajoenummen suutareita. Rannan Tapio oli tänä vuonna laamanni. Retkeläisiä oli Simolan ison bussillisen verran.

Kyläyhdistys osallistui 25.7. Eino Grönin järjestämiin tansseihin Vehmassalmen paviljongilla pitämällä puffettia ja myymällä grillimakkaraa. Pääesiintyjänä oli Umberto Marcato. Yleisöä oli odotetun paljon noin 450 myytyä lippua. Kyläyhdistykselle tilaisuus oli puffetin ja makkaramyynnin puolesta onnistunut. Tapahtumajärjestelyissä oli mukana 15 yhdistysläistä.

Elokuussa pidettiin rantasaunalla Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulut.

Yhdistys järjesti 29.8. ensimmäiset Rautilan Syysmarkkinat Vehmassalmen paviljongilla. Myyjiä, näytteilleasettajia ja kirppispöytiä oli yhteensä 49. Tarjolla oli kauden ruokatuotteita (lihaa, kurkkuja, hunajaa, leipää, kananmunia, viinimarjoja ja leivonnaisia). Puffetista sai makkarakeittoa saaristolaisleivän kera sekä kahvia, virvokkeita ja leivonnaisia. Ulkona oli makkaranmyyntipiste. Lapsille oli pomppulinna, poniratsastusta ja kasvomaalausta sekä Rautilan VPK:n paloauto oli paikalla. Tilaisuudessa oli muotinäytös paikallisten vaatetusliikkeiden tuotteista. Muotinäytöksen niin kuin koko markkinatkin juonsi Pirkko Tammelin. Markkinoilla oli myös taidenäyttely, jossa töitä olivat asettaneet esille Heljä Liukko-Sundström, Juhani Vikainen, Outi Heiskanen, Antti Huovinen ja Maarit Mannila-Rosenqvist. Kyläyhdistys järjesti lisäksi arpajaiset ja tikanheittokilpailun. Kävijöitä oli runsaasti, kauppa kävi ja sää suosi tapahtumaa.

20.11. järjestimme pikkujouluretken Turkuun Domino-teatteriin katsomaan Luolamiehen ruuhkavuosia Kristiinan pikkubussilla.

28.11. pidimme puutalkoot, joihin osallistui 10 henkilöä. Puita pienittiin kolmen koneen voimin ja väliin syötiin Helinän tekemää makkarasoppaa.


Muu toiminta

Kesän aikana kyläyhdistyksen saunalla oli kävijöitä hieman aiempia vuosia vähemmän, johtuen todennäköisesti kesän huonoista ilmoista. Vieraskirjan mukainen kävijämäärä oli 3366 henkeä. Saunaa vuokrattiin edellisen kesän tapaan. Perjantai-iltaiseen talviuintiin on saatu uusia aktiivisia kävijöitä.

Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa puheenjohtaja. Vuoden 2015 lopulta kyläyhdistys alkoi pitää aktiivisesti myös facebook-sivua.

Irjalan kenttää on jäädytetty ja aurattu luistelijoita varten.
Lisäksi olemme vuokranneet klapikonetta.

 

Talous 

Yhdistyksen tulonlähteitä olivat jäsenmaksut, tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen sekä talvisaunamaksut.  Vehmaan kunnalta saatiin 1100 euron toiminta-avustus.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle mielenkiintoista vuotta 2016.

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus