Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2012

 

Hallituksen kokoonpano ja kokoukset
Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Eeva Lahtivuo varapuheenjohtaja, Aila Saalasti sihteeri, Kirsi Järvinen rahastonhoitaja.
Muut jäsenet: Veli-Matti Ahokas, Leena Heinonen, Jouni Pekkala, Katriina Rahikkala-Anttila ja Helinä Seppälä.
Varajäsenet: Katriina Honkanen, Pentti Piilinen ja Kati Rantanen.
Toiminnan tarkastajat: Olli-Pekka Ahokas ja Tapio Ranta, varalla: Elina Immala-Suomi ja Helke Korpela.
Kokoukset: Hallitus kokoontui 4 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan rantasaunalla 9.3., johon osallistui 14 henkilöä, sekä syyskokous 9.11. Rautilan VPK:lla ja silloinkin osallistujia oli 14. Lisäksi pidettiin yksi hallituksen sähköpostikokous.

Tapahtumat

 • 24.3. järjestimme linnunpönttötapahtuman Rautilan VPK:lla. Tapahtumassa tehtiin ja myytiin pönttöjä sekä pidettiin puffettia. Tapahtumassa oli paljon kävijöitä ja kauppa kävi hyvin. Tapahtumapaikalla järjestelyissä oli mukana 11 yhdistysläistä. Tapahtumaa tukivat Vehmaan PK-Puu Oy, Askondi Oy, BJ-Team Oy sekä Rautilan VPK.
 • Helatorstaina 17.5. pidimme talkoot rantasaunalla. Talkoissa korjasimme laiturin, siistimme rantaa ja pesimme saunatilat. Talkoissa oli mukana 20 kyläläistä. Maanrakennus Henrik Honkanen teki maansiirtotyöt.
 • 26.5. osallistuimme Hyvää Vehmaalta -tapahtumaan Vehmaan tapahtuma-aukiolla. Myimme arpoja ja esittelimme yhdistyksen toimintaa. Arpajaispalkinnot lahjoittivat: Agrimarket Vehmaa, Amway, Askondi, Kalannin Säästöpankki, Merililian, Parturi-kampaamo Kameleontti, Parturi-kampaamo Kati, Rautilan Puusepät, Ravintola Ristentorppa, Vinkkilän Siwa, S-Market Vehmaa, Vapaavalinta, Vehmaan Apteekki, Vilumarket sekä yksityiset lahjoittajat.
 • Saunan kesäkausi alkoi 4.6., jolloin pidettiin myös siivoustalkoot. Talkoolaisia oli viisi.
 • 24.6. pidimme vihtatalkoot Suttiossa. Talkoissa oli 10 henkilöä.
 • Kyläyhdistys osallistui 13.7. Nostalgia-tansseihin Vehmassalmen paviljongilla pitämällä puffettia ja myymällä grillimakkaraa. Pääesiintyjänä oli Four Cats ja Martti Metsäkedon orkesteri. Yleisömäärä jäi odotetusta, mutta kyläyhdistykselle tilaisuus oli onnistunut. Tapahtumajärjestelyissä oli mukana 20 yhdistysläistä.
 • Heinäkuussa pidettiin rantasaunalla Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulut.
  Samoin heinäkuussa pyöräiltiin 10 naisen voimin retki Ahvenanmaalle.
 • 31.7 Irjalan kentällä ollut rakennuksen runko siirrettiin saunalle puuvarastoksi. Rakennuksen siirron teki Ismo Lahdenranta ja pohjan sepelin toimitti Henrik Honkanen. Pohjan tasaamisessa ja rakennuksen asennuksessa rantaan oli mukana 3 talkoolaista.
 • 4.8. pidimme rantasaunalla maalaus- ja laudoitustalkoot, jossa maalasimme rannassa olevat kopit ja laudoitimme uuden puuvaraston. Mukana oli 17 yhdistysläistä.
 • Yhdistys osallistui 24.8. Vanha-Vikaisen pihamaalla järjestetyille Sadonkorjuumarkkinoille esittelemällä rantasaunaa.
 • 6.10. pidimme polttopuutalkoot, jossa kerättiin tulevan kesän saunapuut kunnan metsästä ja kuljetettiin ne rantaan. Talkoisiin osallistui 13 henkilöä.
 • 25.11. teimme pikkujouluretken Raision keilahalliin ja joululounaalle Kiisan-Pirttiin. Retkelle osallistui 30 ihmistä. Pentti Piilinen järjesti kuljetuksen.

Muu toiminta
Kesän aikana kyläyhdistyksen saunalla oli kävijöitä aiempien vuosien tapaan. Vieraskirjan mukainen kävijämäärä oli 3140 henkeä. Saunaa vuokrattiin kesän aikana ahkerasti. Talviuinti jatkui perinteiseen tapaan perjantai-iltaisin.
Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa puheenjohtaja.
Olemme harrastaneet lentopalloa kevät- ja syyskaudella yhdessä kiikoislaisten kanssa Vinkkilän koululla kerran viikossa.
Irjalan kenttää on jäädytetty ja aurattu luistelijoita varten.
Vehmaan kyläyhdistyksillä on edustus Vehmaan palvelukeskussäätiön hallituksessa. Kaudelle 2013-2014 edustajaksemme valittiin Leena Heinonen ja varajäseneksi Katriina Rahikkala-Anttila.
Lisäksi olemme vuokranneet klapikonetta.

Lahjoitukset 
Kyläyhdistys lahjoitti Himoisten kyläyhdistykselle vanhan rantasaunan luota matonpesupaikan telineet.
Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksellä oli vuoro hankkia jouluna kynttilät sankarihaudoille. Kyläyhdistys antoi 50 euroa partiolaisille korvaukseksi niiden sytyttämisestä.
Kyläyhdistys sai lahjoituksena Sadonkorjuumarkkinoiden myyntipaikkavuokrien ja puffetin tuoton.


Talous 

Yhdistyksen tulonlähteitä olivat tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen, talvisauna- ja kannatusmaksut sekä Sadonkorjuumarkkinoiden lahjoitus.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle mielenkiintoista vuotta 2013.

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus