Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry


TOIMINTAKERTOMUS 2005

Hallitus

Simo Virtanen puheenjohtaja, Tapio Ranta varapuheenjohtaja, Sari Väinölä sihteeri, Anne Ranta, Tiina Hokuni, Helge Korpela, Henrik Honkanen, Raili Forssel ja Jussi Jaakkola
Varajäsenet: Päivi Heinonen, Heimo Valonen, Katriina Honkanen ja Heli Aaltonen

Tilitarkastajat: Lassi Suominen ja Harri Mäkitalo, varalla: Elina Immala-Suomi ja Helinä Seppälä

Kokoukset: Hallitus kokoontui 4 kertaa. Kevätkokous pidettiin Irjalan koululla 12.5. osallistujia 7. Syyskokous oli 27.10. Irjalan koululla ja silloin osallistujia oli 12. Lisäksi pidettiin saunahankkeeseen liittyviä kokouksia.Tapahtumat

Rautilan rantasaunojen rakentamishanke aloitettiin keväällä.
Tienvarsisiivoukseen Kustavintiellä osallistuttiin.
Saunan lämmityskausi alkoi 6.6., siivoustalkoot olivat jo aikaisemmin.
Kesän aikana saunojia kävi noin 3500. Uintikausi jatkui totuttuun tapaan syksyllä ja joittenkin kohdalla läpi talven. Tämä oli viimeinen vuosi vanhalla saunalla, kevään 2006 aikana siirrymme uuteen saunaan.
Saunaa ei enää vuokrattu vaan uusi omistaja sai saunan käyttöönsä viikonloppuisin.

 Tämänvuotinen pyöräretki tehtiin heinäkuun loppupuolella Ahvenanmaalle, nelipäiväiseen retkeen osallistui 16 henkeä.

 Melontaharrastusta jatkettiin Vehmassalmessa. Jarmo Rakkolaisen ohjauksella.

Kyläyhdistys osallistui 14.8. Nostalgia-tansseihin Vehmassalmen paviljongilla pitämällä puffettia ja myymällä tilaisuudessa makkaraa. Pääesiintyjänä oli Timo Panell. Yleisömäärä oli odotettu ja sen myötä tuotti meille jonkin verran.

 Kyläyhdistys  julkaisi edelleen omia webbisivujaan osoitteessa www.rautila.fi.  Sivustojen ylläpidosta on vastannut puheenjohtaja, mutta edelleen kaivattaisiin muutakin väkeä tuottamaan sisältöä.

 Suurin tapahtuma oli kuitenkin uusien saunojen rakennushanke. Talkoisiin osallistuttiin ahkerasti jo syksyllä. Hanke ulottui vuoden 2006 puolelle, joten laajempi kertomus rakennushankkeesta tulee vuoden 2006 toimintasuunnitelmaan.

 Olemme harrastaneet lentopalloa kevät- ja syyskaudella yhdessä kiikoislaisten kanssa Vinkkilän koululla kerran viikossa.

 Lahjoitukset                            

Kyläyhdistys hankki  jouluna kynttilät sankarihaudoille ja antoi 50 euroa partiolaisille korvaukseksi niiden sytyttämisestä. Muitakin pienempiä lahjoituksia tehtiin.

 

Talous                            

Taloutta oli hankala arvioida koska saunojen rakennushanke jatkui vuodenvaihteen yli.
Perinteisiä tulonlähteitä olivat kunnan avustus, klapikoneen ja kahvinkeittimen vuokrat sekä Nostalgia-tansseista tulleet tulot. Ensimmäistä kertaa toimintansa aikana kyläyhdistys otti pankkilainaa, kunnan takaamaa lainaa saunojen rakentamiseen otettiin 72000 euroa.

 Vuosi 2005 oli erittäin merkittävä uuden saunan rakentamisen myötä. Se osoitti että talkoohenkeä kyliltä vielä löytyy.

Toivotamme uudelle hallitukselle mielenkiintoista vuotta 2006.

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus